Πέμπτη 17 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
Διαμαρτυρία για τις μετακινήσεις εκπαιδευτικών

Σε παράσταση διαμαρτυρίας, αύριο Παρασκευή, στις 2 το μεσημέρι στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής καλούν μια σειρά σωματείων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενάντια στις υποχρεωτικές μετακινήσεις, στην καταστρατήγηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών και το κλείσιμο τμημάτων ΕΠΑΛ.

Οπως σημειώνουν, η κυβέρνηση πετάει μαθητές έξω από τις δομές της Τεχνικής Εκπαίδευσης και με το πλεονάζον προσωπικό από τα ΕΠΑΛ δημιουργεί εργαζόμενους - λάστιχο για να μπαλώσει τα χιλιάδες κενά που έχει αφήσει στα Δημόσια ΙΕΚ, αντί να τα καλύψει με μαζικούς διορισμούς μόνιμου προσωπικού. Τα σωματεία κάνουν λόγο για εκπαιδευτικούς που καλούνται πιεστικά να δουλέψουν πρωί και απόγευμα, πολύ περισσότερες ώρες από το προβλεπόμενο ωράριό τους για να συμπληρώσουν τις χαμένες ώρες από τη μη λειτουργία των ΙΕΚ, χωρίς να διασφαλίζονται καν οι υπερωρίες τους.

Αποφάσεις συμμετοχής στην κινητοποίηση έχουν πάρει οι ΕΛΜΕ Πειραιά, Γ' Αθήνας, Δ' Ανατολικής Αττικής και οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Αριστοτέλης», «Γ. Σεφέρης», «Μακρυγιάννης» και «Ε. Αλεξίου».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ