Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2015
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΤΣΩΤΗΣ
Δυνατό ΚΚΕ γιατί αυτό είναι το όπλο του λαού

Δραστική μείωση των μισθών, ανασφάλιστη εργασία, τεράστιες εγκαταστάσεις που τις τρώει η σκουριά, ενώ θα μπορούσαν να συμβάλουν στην κάλυψη των λαϊκών αναγκών. Η σφραγίδα της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των κομμάτων που την υπηρετούν για την κερδοφορία των μονοπωλίων, είναι ανεξίτηλη στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Εκεί περιόδευσε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής του Κόμματος στη Β΄Αθήνας, για να μεταφέρει το ελπιδοφόρο μήνυμα του ΚΚΕ, ότι υπάρχει διέξοδος και αυτή βρίσκεται στην πρόταση του ΚΚΕ.

Η πρόταση που δείχνει ότι είναι «ουτοπία - όπως είπε - να προσδοκάμε οι εργάτες ότι θα ζήσουμε καλύτερα όταν κουμάντο στην εξουσία κάνουν τα μονοπώλια, οι εκμεταλλευτές μας και οι ενώσεις τους όπως η ΕΕ. Μόνο αν τους ανατρέψουμε και τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής όπως τα ναυπηγεία γίνουν κοινωνική ιδιοκτησία με κεντρικό σχεδιασμό και εργατικό - λαϊκό έλεγχο, θα γίνουμε αφέντες στον τόπο μας» και γι' αυτό «χρειάζεται δυνατό ΚΚΕ», που είναι ο πολιτικός φορέας της εργατικής τάξης, το όπλο του λαού.

Μαζί του ήταν ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και επίσης υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ και ο δήμαρχος Χαϊδαρίου Μ. Σελέκος.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ «πέρασε» από τις ερειπωμένες πλέον εγκαταστάσεις του μηχανουργείου, συναντήθηκε με τη διοίκηση του σωματείου, ενώ έγιναν «τοπικές» συγκεντρώσεις των εργαζομένων, η μία μπροστά στο σωματείο και η δεύτερη στην αίθουσα που ...κάποτε λειτουργούσε εστιατόριο.

«Η πείρα σας λέει ότι ανάπτυξη της ναυπηγικής βιομηχανίας προς όφελος του λαού, με εργαζόμενους που θα έχουν δικαιώματα και καπιταλιστική ανάπτυξη, Ευρωπαϊκή Ενωση, είναι πράγματα αντίθετα» ανέφερε ο Χρ. Κατσώτης, επισημαίνοντας ότι όλα τα άλλα κόμματα που έχουν το θράσος να ζητάνε ξανά την ψήφο των εργαζομένων, έχουν συμβάλει καθοριστικά στη σημερινή κατάσταση. «Κανείς δεν ξέρει πού θα πάμε, τι θα γίνουμε, όταν ολοκληρωθούν τα προγράμματα του Πολεμικού Ναυτικού. Τόση είναι η "παράταση ζωής" που έχουν δώσει στο ναυπηγείο», ανέφερε εργαζόμενος.

Ο Χρ. Κατσώτης ξεκαθάρισε ότι δεν μπορούν οι εργαζόμενοι να περιμένουν τους εφοπλιστές να φέρουν καράβια. Αυτοί πάνε εκεί που έχει κέρδος. «Ισως να έρθουν και εδώ, αν πάει το μεροκάματο στα 18 ευρώ».

«Καλά είναι αυτά που λέτε, αλλά πώς θα γίνουν;», ήταν ένα το ερώτημα που τέθηκε από πολλούς εργαζόμενους.

Ο Χρ. Κατσώτης απάντησε: «Εύκολοι δρόμοι δεν υπάρχουν. Ομως, η παθητική στάση απέναντι στις εξελίξεις, όταν οι αντίπαλοι είναι ενεργητικότατοι για να εξασφαλιστεί η κερδοφορία για το μεγάλο κεφάλαιο, κάνει τα πράγματα χειρότερα. Αυτός ο δρόμος, της παθητικής στάσης, είναι ο πραγματικά δύσκολος, γιατί είναι ο δρόμος της χαμοζωής, της φτώχειας, της ανεργίας, της εξαθλίωσης χωρίς τέλος. Σας ρωτάμε και απαντήστε. Θέλετε τέτοια ζωή για την οικογένεια, τα παιδιά σας; Αν τη θέλετε ψηφίστε τους, δώστε τους δύναμη να συνεχίζουν αυτή τη βαρβαρότητα που ζούμε. Αν, όμως, θέλετε καλύτερη ζωή, δώστε δύναμη στο ΚΚΕ, οργανωθείτε στους χώρους δουλειάς για να ανασυνταχθεί το κίνημα, να συγκρουστεί, με προσανατολισμό που θα φτάνει μέχρι την κατάργηση της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, για τη λαϊκή ευημερία».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ