Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2015
ΠΑΣΟΚ
Θέλει συγκυβέρνηση και δεσμεύσεις για εφαρμογή του μνημονίου

«(...) Το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη διεκδικούν να είναι η τρίτη δύναμη. Η πυξίδα για να μην μπατάρει η χώρα ούτε αριστερά ούτε δεξιά, για να βγούμε με ασφάλεια από την κρίση». Τα παραπάνω δήλωσε και χτες η Φ. Γεννηματά, διαφημίζοντας το κόμμα της ως εγγύηση εφαρμογής των μέτρων που απαιτεί το εγχώριο κεφάλαιο για να «αναθερμάνει» την κερδοφορία του.

Ενδεικτικά, σε συνέντευξή της στη «Ναυτεμπορική», είπε μεταξύ άλλων: «Θα διαχειριστούμε την ψήφο των πολιτών με σύνεση και σοβαρότητα, ώστε να επιτευχθεί ο σχηματισμός κυβέρνησης συνεργασίας όλων των φιλοευρωπαϊκών πολιτικών δυνάμεων (...) μια κυβέρνηση ευρύτατης συνεργασίας, που θα στηρίζεται σε μια προγραμματική συμφωνία με συγκεκριμένους στόχους και χρονοδιαγράμματα, αλλά και πρόσωπα ικανά να τους υλοποιήσουν».

Πρόσθεσε: «Το ΠΑΣΟΚ θα συμμετέχει, όπως ήδη σας είπα, στη βάση ενός από κοινού συμφωνημένου δεσμευτικού προγράμματος. Για την εφαρμογή των απαραίτητων και συμφωνημένων ήδη με τους δανειστές και ψηφισμένων από την απελθούσα Βουλή μεταρρυθμίσεων, που θα μας επιτρέψουν σταδιακά με ανάκτηση της αξιοπιστίας και μετά από τις σχετικές αξιολογήσεις, να επαναδιαπραγματευτούμε κάποιους από τους πιο επαχθείς, για την κοινωνία και την οικονομία, όρους του 3ου και σκληρότερου μνημονίου Τσίπρα». Το γνωστό παραμύθι, δηλαδή, που πλασάρουν όλοι όσοι υπερψήφισαν το τρίτο μνημόνιο, περί σταδιακής απεμπλοκής από ορισμένες ρυθμίσεις του... μέσω της πιστής εφαρμογής του!

Μάλιστα, η Γεννηματά δε δίστασε, αξιοποιώντας το μνημόνιο Τσίπρα, να εμφανίσει το κόμμα της δικαιωμένο για τα προηγούμενα δύο μνημόνια, για την αντεργατική πολιτική του: «Τώρα όλοι πλέον υιοθετούν την εθνική γραμμή που χάραξε το ΠΑΣΟΚ από το 2010 (...) Είναι πλέον η ώρα να σοβαρευτούν όλοι, να συνεργαστούμε, να αφήσουμε στην άκρη τις άγονες αντιπαραθέσεις, να δουλέψουμε, να υλοποιήσουμε τις μεταρρυθμίσεις...»!


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org