Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2015
ΣΥΡΙΖΑ
Εξαπάτηση του λαού με ένα άθλιο εμπόριο ελπίδας

Eurokinissi

Αυταπάτες και ψέματα, προσαρμοσμένα βεβαίως στα δεδομένα που έχει δημιουργήσει η υπογραφή του τρίτου μνημονίου, περιλαμβάνει η ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στην κάλπη. Χαρακτηριστικό δείγμα της η συνέντευξη του Αλ. Τσίπρα χτες στην «Εφημερίδα των Συντακτών», με την οποία αφενός παρουσίασε το μνημόνιο σαν μια συμφωνία που περιέχει θετικά σημεία, αφετέρου υποστήριξε τη δυνατότητα τα αρνητικά σημεία της να ξεπεραστούν στο πλαίσιο της συνεχούς διαπραγμάτευσης.

Δηλαδή, ούτε γάτα ούτε ζημιά κατά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ που επιπλέον ισχυρίστηκε ότι «το παράλληλο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί ένα συνεκτικό σχέδιο ... για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας και τη στήριξη των λαϊκών στρωμάτων που έχουν πληγεί με βάναυσο τρόπο από την κρίση».

Γνωρίζει, βεβαίως, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ πως η ανάκαμψη της καπιταλιστικής κερδοφορίας δεν συμβαδίζει με μέτρα στήριξης του λαού, όπως και ότι η επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου αποτελεί συστατικό μέρος στη διαδικασία της αξιολόγησης της υλοποίησής του, προκειμένου να αντικαθίστανται τα αντιλαϊκά μέτρα που κρίνεται ότι δεν αποδίδουν με άλλα, εξίσου αντιλαϊκά.

«Πολλά από αυτά που είπαμε δεν τα έχουμε καταφέρει ακόμα. Ωστόσο, παραμένουν ανοιχτά μέτωπα, όπως για παράδειγμα στον χώρο της αγοράς εργασίας, όπου θα διεκδικήσουμε την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων για τη στήριξη του κόσμου της μισθωτής εργασίας, αλλά και στο πεδίο των φορολογικών ελαφρύνσεων μισθωτών και συνταξιούχων. Ο αγώνας λοιπόν συνεχίζεται και θα έχει ορίζοντα τετραετίας. Και εκεί το σύνολο των δεσμεύσεων της Θεσσαλονίκης θα είναι εφαρμοσμένη πολιτική», ισχυρίζεται σε ένα άθλιο εμπόριο ελπίδας και μάλιστα με τα ψίχουλα που προέβλεπε το Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης για την ακραία φτώχεια και μόνο.

Συνεχίζοντας να πλασάρει τα πλαστά διλήμματα στο λαό κομπάζει ότι «η πάλη μεταξύ της νεοφιλελεύθερης αντίληψης και της προοδευτικής πολιτικής θα είναι διαρκής», ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι «πρόγραμμα μάχης για την Ελλάδα και την Ευρώπη, το μοναδικό πρόγραμμα που εγγυάται ότι ο ελληνικός λαός θα βγει όρθιος από την κρίση». Και ας τον ισοπεδώνει το μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Επιστήμονες στο να σπέρνουν αυταπάτες

Ο Αλ. Τσίπρας επαναλαμβάνει τα χρεοκοπημένα επιχειρήματα περί Ευρωπαϊκής Ενωσης που αλλάζει, προβάλλοντας σαν ελπιδοφόρες για τους λαούς εναλλαγές στην αστική διαχείριση που αναμένονται σε σειρά κρατών - μελών, σαν αυτή που έγινε στην Ελλάδα και οδήγησε βαθύτερα στο μνημονιακό τούνελ τους εργαζόμενους. Αλλη μεγάλη απάτη για χειραγώγηση του λαού στο κεφάλαιο και τη στρατηγική της ΕΕ. «Ολα δείχνουν ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν πολιτικές ανακατατάξεις σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες... Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι νικητής και να παίξει ρόλο καταλυτικό στη μάχη για την αλλαγή των συσχετισμών... Κάτι αλλάζει στην Ευρώπη και αυτό φαίνεται από τις πολιτικές εξελίξεις στην Ισπανία, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία αλλά και από τις πρόσφατες εξελίξεις στη Μεγάλη Βρετανία με την απρόσμενη, μέχρι πριν από λίγους μήνες, νίκη του Τζέρεμι Κόρμπιν... Πρόκειται για ιστορικού χαρακτήρα εξελίξεις και η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ερχόμενες εκλογές θα συμβάλει στην επιτάχυνση και την εμβάθυνσή τους», αναφέρει χαρακτηριστικά, κρύβοντας ότι ο συσχετισμός δυνάμεων μεταξύ των αστικών κομμάτων μπορεί να αλλάζει, αλλά αυτό αφήνει αναλλοίωτη την καπιταλιστική οικονομία και στην τάξη που εξουσιάζει, έχοντας στην ιδιοκτησία της τα μέσα παραγωγής, άρα και αναλλοίωτη την αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική εκμετάλλευσης και νόμιμη κλοπή του πλούτου που παράγουν οι εργαζόμενοι από τους καπιταλιστές. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απορρίπτει συνεργασία με τη ΝΔ μιλώντας για «σενάριο παρά φύσιν φαντασίας». Βεβαίως, κάποτε τα ίδια έλεγε και το ΠΑΣΟΚ αλλά ποτέ δεν ξέρεις, αφού η συνέχεια είναι γνωστή. Και όταν το θέλει το κατεστημένο...

Ο Αλ. Φλαμπουράρης, πάντως, σε συνέντευξή του αναφέρεται στο ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι θέτοντας ως προϋπόθεση ο λαός να δώσει την εντολή για μια τέτοια σύμπραξη. Ανέφερε: «Δύο είναι οι προϋποθέσεις: α) Ο ελληνικός λαός στις εκλογές, αντίθετα από ό,τι τον καλούμε να πράξει, να δώσει εντολή για μια τέτοια σύμπραξη. β) Το ΠΑΣΟΚ ή/και το Ποτάμι να αποφασίσουν να απεγκλωβιστούν από τα πρόσωπα, τις θέσεις και τις συμμαχίες που υπερασπίζονται και προωθούν τη νεοφιλελεύθερη πολιτική».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ