Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αποστολή αλληλεγγύης νέων κομμουνιστών από Γερμανία και Ουγγαρία

Από τη χτεσινή εκδήλωση στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, στον Περισσό
Από τη χτεσινή εκδήλωση στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, στον Περισσό
Στην Αθήνα βρίσκονται από χτες το πρωί πολυμελής αντιπροσωπεία της Σοσιαλιστικής Γερμανικής Εργατικής Νεολαίας (SDAJ), της νεολαίας του Γερμανικού Κομμουνιστικού Κόμματος, καθώς και αντιπροσωπεία του Αριστερού Μετώπου Νεολαίας, της νεολαίας του Ουγγρικού Εργατικού Κόμματος.

Οι νέοι κομμουνιστές από τις δύο χώρες πραγματοποιούν αποστολή αλληλεγγύης προς την ΚΝΕ και την ελληνική νεολαία, ενώ και με την παρουσία τους στην Ελλάδα αυτές τις μέρες εκφράζουν έμπρακτα την υποστήριξή τους στο ΚΚΕ μπροστά στην εκλογική μάχη της 20ής Σεπτέμβρη, όπως άλλωστε έχουν ήδη κάνει τόσο το Γερμανικό ΚΚ, όσο και το Ουγγρικό Εργατικό Κόμμα, τα οποία βρίσκονται ανάμεσα στα 65 Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα από όλο τον κόσμο που καλούν σε ενίσχυση του ΚΚΕ.

Χτες το απόγευμα, στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, στον Περισσό, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των νέων κομμουνιστών από τις δύο χώρες με τον Ελισαίο Βαγενά, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνο του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ. Ο Ελ. Βαγενάς τους ενημέρωσε για την πορεία της εκλογικής μάχης, τις θέσεις του ΚΚΕ, τις εκτιμήσεις του Κόμματος για τις εξελίξεις στη χώρα και διεθνώς. Μεταξύ άλλων επισήμανε τη δύναμη που έχει η διεθνιστική αλληλεγγύη, που στηρίζεται πάνω στα κοινά ταξικά συμφέροντα, κι είναι βασικό όπλο της κοινής πάλης ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα, για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό.

Πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων

Οι ξένες αντιπροσωπείες θα συμμετάσχουν σε προεκλογικές δραστηριότητες του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, ενώ αμέσως μετά τις εκλογές θα έχουν πλούσιο πρόγραμμα με ταξικά συνδικάτα και φοιτητικούς συλλόγους που συσπειρώνονται στο Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών. Ακόμη, θα επισκεφθούν μέρη με ιστορική σημασία, που βάφτηκαν με το αίμα του ελληνικού λαού και των κομμουνιστών, ιδιαίτερα κατά την περίοδο της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης ενάντια στους ναζί κατακτητές, όπως τα Καλάβρυτα, η Κοκκινιά και η Καισαριανή.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ