Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕ - ΔΝΤ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Μια από τα ίδια, ανεξάρτητα από τον κυβερνητικό κορμό

«Τα όσα συμφωνήθηκαν για την Ελλάδα είναι δεσμευτικά», ξεκαθάρισε χτες ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Μ. Γέγκερ, με αφορμή τις επικείμενες εκλογές και το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης στην Ελλάδα, προσθέτοντας χαρακτηριστικά: «Ενδιαφερόμαστε να σχηματιστεί γρήγορα μετά τις εκλογές μια νέα και αποτελεσματική κυβέρνηση».

Παραπέρα, σχολίασε ότι αν στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας στην Ελλάδα δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι η νέα κυβέρνηση θα μπορούσε να επαναδιαπραγματευτεί το «πακέτο βοήθειας», «εμείς δεν το βλέπουμε έτσι», επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι οι μεταρρυθμίσεις που προβλέπονται στο «τρίτο πρόγραμμα διάσωσης» πρέπει να εφαρμοστούν, ανεξάρτητα από το ποια κυβέρνηση θα προκύψει από τις εκλογές.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζ. Ράις, έσπευσε να διαψεύσει πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες, το ΔΝΤ συζητά με εκπροσώπους μεγάλων «επενδυτικών» χαρτοφυλακίων για το ενδεχόμενο της συμμετοχής τους στην ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζικών ομίλων. Ο ίδιος απέφυγε να δώσει απαντήσεις για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στη νέα δανειακή σύμβαση, καθώς το ζήτημα αυτό σχετίζεται με τα κριτήρια «βιωσιμότητας» του κρατικού χρέους που βρίσκονται υπό διαμόρφωση στο αντιλαϊκό τραπέζι. Σε κάθε περίπτωση, αυτά θα συνδυαστούν με την επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης «αξιολόγησης» που ξεκινά τον Οκτώβρη. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι το ΔΝΤ θα «συνεργαστεί» με τη νέα ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου, όπως είπε, να συμβάλει στην ανάκαμψη της οικονομίας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ