Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2015
ΕΕΔΥΕ
Κάλεσμα στο λαό να αξιοποιήσει την ψήφο στην κατεύθυνση της ανατροπής

Η ΕΕΔΥΕ απευθύνει κάλεσμα στο λαό, που «στενάζει από τα μνημόνια, την επίθεση του κεφαλαίου και την πολιτική των κομμάτων και των κυβερνήσεων που υπηρετούν τα συμφέροντά του», να αξιοποιήσει μπροστά στην εκλογική αναμέτρηση την πείρα του απ' τις κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων που του φόρτωσαν 3 μνημόνια στην πλάτη.

Αναφέρει δε στο κάλεσμα: «Το 3ο μνημόνιο αποτελεί την προγραμματική βάση της επόμενης κυβέρνησης. Οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ έδεσαν τη χώρα μας στο άρμα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, δημιούργησαν ευρωατλαντικές στρατιωτικές βάσεις, στήριξαν ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις, έβαλαν το λαό μας σε μεγάλες περιπέτειες. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ενίσχυσε την ίδια επικίνδυνη πολιτική. Συνέχισε την ενσωμάτωση της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, στήριξε τον Ευρωστρατό και κάθε άλλο ιμπεριαλιστικό οργανισμό. Διατήρησε τις αμερικανο-ΝΑΤΟικές βάσεις και στρατηγεία, αιχμή του δόρατος των ιμπεριαλιστικών επιθέσεων κατά των λαών. Υποσχέθηκε στις ΗΠΑ νέα ΝΑΤΟική βάση στο Αιγαίο, στην Κάρπαθο. Συμμετείχε σε πολλές στρατιωτικές ασκήσεις με τις ΗΠΑ, το Ισραήλ, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για νέους πολέμους και επεμβάσεις στην περιοχή (...) Η ναζιστική, εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής είναι "μπράβος" του συστήματος και υποστηριχτής των πιο βρώμικων συμφερόντων.

(...) Ολα αυτά είναι κριτήρια για το λαό μας στις εκλογές (...) Ο λαός μας έχει τη δύναμη να ανατρέψει τη βαρβαρότητα που ζει. Με την ψήφο και τη λαϊκή πάλη, με μια μεγάλη κοινωνική - λαϊκή συμμαχία μπορεί να δυναμώσει ο αγώνας για τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα, για την κατάργηση των μνημονίων σε ρήξη με το κεφάλαιο, την ΕΕ και την εξουσία τους».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ