Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2015
Μαχητικά για την ενίσχυση του ΚΚΕ μέχρι την τελευταία στιγμή

Στις λίγες ώρες που έμειναν μέχρι το άνοιγμα της κάλπης, δε χαρίζουμε στιγμή. Αισιόδοξα και μαχητικά, με πείσμα και αποφασιστικότητα μπορούμε να φτάσουμε μέχρι και την τελευταία στιγμή στα εκλογικά τμήματα την Κυριακή μαζί με χιλιάδες εργατοϋπάλληλους, φτωχούς αυτοαπασχολούμενους, νέους και νέες, γυναίκες της εργατικής - λαϊκής οικογένειας, ανέργους, συνταξιούχους.

Μαζί με όλους εκείνους που συναντηθήκαμε σε δεκάδες μικρούς και μεγάλους αγώνες, στο χώρο δουλειάς, στη γειτονιά, στο σχολείο και αλλού, με όλους εκείνους που έχουν δει τις δυνατότητες αλλά και τις δυσκολίες της πάλης.

Να φτάσει το κάλεσμα σε λαϊκούς ανθρώπους που παλιότερα βάδισαν μαζί μας, αλλά στην πορεία απομακρύνθηκαν, αναζητώντας λύσεις που πρόσκαιρα φάνηκαν πιο άμεσες και εύκολες. Σε όσους είδαν την απογοήτευση να παίρνει τη θέση της ελπίδας και τώρα πιο έμπειροι εκτιμούν τη στάση του ΚΚΕ, τις επισημάνσεις του. Ολοι αυτοί δεν πρέπει να σκοντάψουν σε κανένα εμπόδιο, αλλά να φτάσουν μέχρι την κάλπη με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.

Εργάτες και καπιταλιστές δε γίνεται να πανηγυρίζουν μαζί!

Τα δύο εικοσιτετράωρα που απομένουν, εκτός από το μαζικό άνοιγμα των Οργανώσεων με εξορμήσεις, διακίνηση του «Ριζοσπάστη» κ.λπ., κάθε κομμουνιστής, κάθε φίλος του Κόμματος, απευθύνεται στον κύκλο του, συζητά ξανά με εκείνους που ακούνε το ΚΚΕ, προβληματίζονται, αλλά ακόμα το σκέφτονται, δεν έχουν κατασταλάξει οριστικά να στηρίξουν το ΚΚΕ.

Καλούμε τους εργαζόμενους να σκεφτούν ότι το πρωί της Δευτέρας δεν μπορούν να είναι ικανοποιημένοι και αυτοί και οι καπιταλιστές. Δεν μπορούν να χαίρονται τα επιτελεία της ΕΕ, του ΔΝΤ μαζί με τις εργατικές - λαϊκές οικογένειες. Η ψήφος σε όλα τα κόμματα που ψήφισαν το νέο μνημόνιο (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, ΑΝΕΛ) θα ερμηνευτεί ως συναίνεση στην κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής, η ψήφος σε άλλες δυνάμεις που επίσης έχουν ως στόχο τους την καπιταλιστική ανάκαμψη (όπως η ΛΑΕ) θα μεταφραστεί, εκτός των άλλων ως ικανότητα του συστήματος να κρατά «εντός των τειχών» τη λαϊκή αγανάκτηση.

Ο λαός και η νεολαία έχουν κάθε συμφέρον η κυβέρνηση που θα σχηματιστεί την ερχόμενη βδομάδα, όποια και αν είναι τα κόμματα που θα την απαρτίζουν, να είναι όσο πιο αδύναμη γίνεται, να νιώθει πιο άμεση την απειλή από το εργατικό - λαϊκό κίνημα. Αυτήν την «απειλή», τη διεκδίκηση για να εμποδιστούν τα προαποφασισμένα μέτρα του μνημονίου, μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ, η ολόπλευρη ισχυροποίησή του, μπορεί να την ενισχύσει. Μόνο το ΚΚΕ θα είναι στην αντιπολίτευση για λογαριασμό του λαού και όχι για να πιέζει να εφαρμοστεί πιο γρήγορα η βάρβαρη πολιτική για λογαριασμό του κεφαλαίου.

Προσπέρασε τις «νέες» παγίδες

Οσοι ακόμα αμφιβάλλουν ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ θα κληθούν να διαχειριστούν το ίδιο πρόγραμμα, το τρίτο μνημόνιο, όσοι δυσκολεύονται να απεμπλακούν από τα ψευτοδιλήμματα περί «καινούριου» και «παλιού», ας αναλογιστούν: Για ποιο λόγο όλα τα αντιδραστικά κόμματα της πλουτοκρατίας, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι, ακόμα και διάφορες τηλεοπτικές καρικατούρες, δηλώνουν από σήμερα ότι με την ίδια ευκολία θα συνεργαστούν με όποιο κόμμα είναι πρώτο; Γιατί ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ, που τάχα το «έπαιζε δύσκολος», στρώνει το έδαφος για μετεκλογική συνεργασία με δυνάμεις όπως το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι (λέγοντας μάλιστα ότι για αυτήν την εξέλιξη... θα φταίει η ψήφος του λαού και όχι η στρατηγική τους σύμπλευση!); Στόχος όλων είναι η οποιαδήποτε κυβέρνηση σταθερά και απρόσκοπτα να συνεχίσει τη λαϊκή χρεοκοπία.

Οσοι ακόμα ταλαντεύονται, πιστεύοντας ότι ισοδύναμα και «παράλληλα προγράμματα» μπορούν έστω να τους ανακουφίσουν, ας ρίξουν μια ματιά στις αποκαλύψεις του «Ριζοσπάστη» για τα μέτρα που έρχονται να εφαρμοστούν σε δύο βδομάδες, από τον Οκτώβρη. Ας δουν παραδείγματα από την πείρα τους, όπως τα 5 ευρώ εισόδου στα νοσοκομεία: Ενα μέτρο που έτσι κι αλλιώς εργαζόμενοι και υγειονομικοί με κοινούς αγώνες είχαν επιβάλει στην πράξη την κατάργησή του, όμως η κυβέρνηση για να το «νομοθετήσει» έβαλε ως «ισοδύναμο» το νέο μαχαίρι στις συντάξεις. Αποτέλεσμα των ισοδυνάμων δεν είναι η ανακούφιση, αλλά η νέα επιβάρυνση. Να μη δώσουν λοιπόν οι εργαζόμενοι το δικαίωμα στην οποιαδήποτε κυβέρνηση να επικαλείται «νωπή λαϊκή εντολή» στήριξης του προγράμματός της, επομένως των αντιλαϊκών μέτρων της.

Με δυνατό ΚΚΕ να κάνουμε ένα βήμα στο δρόμο της ανατροπής

Με μαχητικότητα και αισιοδοξία, αξιοποιώντας το θετικό κλίμα από την ογκώδη και επιτυχημένη συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Σύνταγμα το βράδυ της Τετάρτης, συνεχίζουμε τη διακίνηση των ψηφοδελτίων, των υλικών του ΚΚΕ και του «Ριζοσπάστη». Δίνουμε τη μάχη άνθρωπο τον άνθρωπο μέχρι την τελευταία στιγμή, εξασφαλίζουμε ότι θα φτάσει παντού το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, δεν παραιτούμαστε από το να απαντάμε σε προβληματισμούς και απορίες.

Οι ετεροδημότες έχουν να δώσουν τη δική τους μάχη, κόντρα στις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν μεγάλα τμήματα των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων, για να φτάσουν μέχρι το εκλογικό τμήμα, αν δεν ψηφίζουν στον τόπο διαμονής τους. Υπάρχει ακόμα χρόνος σήμερα και αύριο. Κατ' αρχήν άμεσα να κάνουν όλοι έλεγχο για το πού ψηφίζουν και αν διαπιστώσουν ότι πρέπει να ταξιδέψουν, να προμηθευτούν εισιτήρια, αξιοποιώντας τις εκπτώσεις σε τρένα και λεωφορεία, αλλά και τις σχετικές άδειες που δικαιούνται.

Η μεγάλη μάχη των εκλογών ολοκληρώνεται την Κυριακή, για να δώσει τη θέση της στις επόμενες μάχες όπου θα πρωτοστατήσουν οι κομμουνιστές. Και την ημέρα των εκλογών, τα συνεργεία του ΚΚΕ έξω απ' τα εκλογικά τμήματα συνεχίζουν τη μάχη για την ενίσχυση του Κόμματος, έτσι ώστε εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι να πάνε στην κάλπη έχοντας μπροστά τους ακόμα και την τελευταία στιγμή το κάλεσμα των κομμουνιστών με δυνατό ΚΚΕ να κάνουμε ένα βήμα στο δρόμο της ανατροπής.

Η Δευτέρα μπορεί να γίνει η αφετηρία για τις νέες μεγάλες αναμετρήσεις για το δίκιο των εργαζομένων. Οσο πιο δυνατή θα είναι φωνή του ΚΚΕ, της αλήθειας, του αγώνα και της ανατροπής, τόσο πιο ενισχυμένη, θα είναι η δυνατή αντιπολίτευση στους εκμεταλλευτές, αλλά μαχητική συμπολίτευση στην εργατική - λαϊκή οικογένεια και την πάλη της.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ