Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2015
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗΣ
Δυνατό ΚΚΕ σημαίνει ανάταση, δράση, αντοχή στους αγώνες

Από τη συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Αγρίνιο
Από τη συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Αγρίνιο
Να γίνει η νύχτα μέρα με το ψηφοδέλτιο του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας στην κάλπη κάλεσε ο Δημήτρης Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στην πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο.

Τόνισε ότι δυνατό ΚΚΕ σημαίνει ανάταση, δράση και ελπίδα μέσα στο λαϊκό κίνημα και το λαό και αντοχή στους αγώνες και τις συγκρούσεις με τα μονοπώλια και την ΕΕ, στοιχεία που είναι «απαραίτητα στο λαϊκό κίνημα».

«Είναι απαύγασμα της πείρας του ελληνικού λαού ότι μόνο μέσα από μια ισχυρή σύγκρουση, οργάνωση του λαού, με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές, μπορεί να χαραχτεί ένας νικηφόρος δρόμος προς τα μπρος και προς μια νικηφόρα πορεία στο δρόμο της ρήξης με το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα και την εξουσία του», σημείωσε.

Κάλεσε το λαό να γυρίσει την πλάτη στα κόμματα που στηρίζουν αυτό το σύστημα και στα τεχνητά διλήμματα και την πόλωση που επιδιώκουν, για να κρύψουν - όπως είπε - «ότι την άλλη μέρα θα υλοποιήσουν το τρίτο μνημόνιο, που το ψήφισαν μαζί, και τα δυσβάσταχτα μέτρα που έχουν συναποφασίσει».

Αναφερόμενος ιδιαίτερα στη νεολαία, την κάλεσε να κάνει ένα βήμα μπρος «και να απογοητεύσει το σύστημα», που την θέλει απογοητευμένη και στη ζωή και στην προοπτική που υπάρχει μπροστά της. «Να κερδίσει τη ζωή», είπε χαρακτηριστικά.


Κάλεσε, επίσης, όσους παρασύρθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και θεωρούν τον εαυτό τους ριζοσπάστη και αριστερό να ξεπεράσουν κάθε δυσκολία και να στηρίξουν χωρίς δισταγμό το ΚΚΕ, καθώς επίσης και όσους απογοητεύτηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ να μην επιστρέψουν πίσω ψηφίζοντας ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ αλλά να κάνουν το βήμα μπροστά.

Αναφερόμενος στην επόμενη μέρα των εκλογών, τόνισε ότι θα υπάρξει κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι «πολύ πιθανόν η κυβέρνηση θα είναι ΣΥΡΙΖΑ με τους πρόθυμος να συνεργαστούν μαζί του», δεν απέκλεισε ωστόσο άλλο κυβερνητικό μείγμα, όπως μια κυβέρνηση με τη ΝΔ.

Οπως είπε, ό,τι και να γίνει, το πρόγραμμά τους είναι ήδη γνωστό και είναι το τρίτο μνημόνιο που ψήφισαν και τα 5 κόμματα.

Η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού, σημείωσε, θα βρει μπροστά της την καταβολή του ΕΝΦΙΑ, το «κούρεμα» στο επίδομα πετρελαίου θέρμανσης, την αύξηση φόρων, το Ασφαλιστικό και το ξεκλήρισμα των φτωχών και μεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων.

Τη συγκέντρωση άνοιξε ο Νίκος Μωραΐτης, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, ο οποίος κάλεσε το λαό να καταδικάσει τα κόμματα των μνημονίων και να ισχυροποιήσει το ΚΚΕ για να φυσήξει αέρας αισιοδοξίας στα λαϊκά στρώματα. Στη συγκέντρωση διαβάστηκε δήλωση στήριξης στο ΚΚΕ από τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου, Πάνο Μπεσίνη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΚΚΕ δυνατό για λαϊκούς αγώνες με επιμονή και αποφασιστικότητα(12/9/2015)
Δίλημμα χειραγώγησης(3/9/2015)
Να μη χάσει χρόνο ο λαός(12/8/2015)
Ανοιχτές συσκέψεις του ΚΚΕ(24/7/2015)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org