Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Πρωτοστατεί για «τρίτο πόλο» που θέλει το σύστημα

Eurokinissi

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ, για να φέρει σε πέρας την επιδίωξή του να στήσει «τρίτο πόλο» του συστήματος, διαδικασίες απόλυτα συνυφασμένες με τις διεργασίες που «τρέχουν» για την αναμόρφωση του αστικού πολιτικού σκηνικού και τη στήριξη της σοσιαλδημοκρατίας μετά και τα όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο πλαίσιο αυτό, χτες ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος ΚΙΔΗΣΟ, Γ. Πεταλωτής, σε δήλωσή του ανακοίνωσε την ανταπόκριση του κόμματός του στο «προσκλητήριο συμπόρευσης» και «δημιουργίας ενός τρίτου πόλου», που έχει απευθύνει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φ. Γεννηματά. Τη συνεργασία είχε προαναγγείλει ο ίδιος ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ, Γ. Παπανδρέου, προχτές το απόγευμα, δηλώνοντας ότι «είναι αναγκαίο να ανασυνταχθούν οι δυνάμεις του δημοκρατικού σοσιαλισμού. Να υπάρξουν άμεσα συγκλίσεις στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο». Αναφέρθηκε ακόμα σε «εκλογική σύμπραξη κομμάτων, κινήσεων και προσωπικοτήτων του ευρύτερου χώρου».

Η πρόθεση της ηγεσίας της ΔΗΜΑΡ για συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ στις επικείμενες εκλογές προκαλεί νέους τριγμούς στο εσωτερικό της. Με δήλωσή τους, τρία μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής ζητούν συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμώντας ότι η στροφή του στο ...«ρεαλισμό» με τη συνομολόγηση του τρίτου μνημονίου «κατέστησε εκ των πραγμάτων ξεπερασμένους τους ιστορικούς - πολιτικούς λόγους που οδήγησαν στη διάσπαση του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και τη δημιουργία της Δημοκρατικής Αριστεράς». Οι Δ. Λουκάς, Χρ. Μαυροκεφαλίδης και Χρ. Πετράκος ζητούν την άμεση σύγκλιση της Κεντρικής Επιτροπής το αργότερο μέχρι το Σάββατο και αμέσως μετά την επικύρωση της τελικής εκλογικής τακτικής από το διαρκές συνέδριο του κόμματος.

Σημασία έχουν και οι χτεσινές δηλώσεις στην ΕΡΤ του Θ. Παπαθεοδώρου, γραμματέα του τομέα Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ: «Το ΠΑΣΟΚ, δημοκρατική παράταξη με δυναμική στην ανασυγκρότηση των δυνάμεων του χώρου της σοσιαλδημοκρατίας, του δημοκρατικού σοσιαλισμού, του ριζοσπαστικού κέντρου και της πολιτικής οικολογίας, διαμορφώνει ένα αξιόπιστο τρίτο πόλο που μπορεί να εγγυηθεί τη σταθερότητα της χώρας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ