Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
Εν αναμονή του ορισμού της ημερομηνίας εκλογών

Επιχειρούν να αποπροσανατολίσουν το λαό με τα διαδικαστικά τερτίπια και τα σόου που στήνουν

Στην τελική ευθεία έχει μπει το θέμα της ανακοίνωσης της ημερομηνίας διεξαγωγής των εκλογών, κάτι που αναμένεται να γίνει μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των διερευνητικών εντολών και τη συνεννόηση με τους αρχηγούς των κομμάτων για την πιθανότητα σχηματισμού αντιλαϊκής κυβέρνησης που θα υλοποιήσει τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί με τους Ευρωπαίους εκπροσώπους ιμπεριαλιστικών μηχανισμών. Την ίδια στιγμή, συνεχίζεται το αποπροσανατολιστικό σόου με τις διερευνητικές εντολές και τα όσα συμβαίνουν στο Κοινοβούλιο με πρωτοβουλία της προέδρου Ζ. Κωνσταντοπούλου. Επιπλέον, τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο, ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - Ποτάμι, απευθύνονται στο λαό και ζητούν την ψήφο του, διεκδικώντας το ρόλο του καταλληλότερου στην υλοποίηση της αντεργατικής πολιτικής.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, κοροϊδεύοντας αισχρά το λαό, ζητά την ψήφο του για να έχει «ισχυρή λαϊκή εντολή» και αυτοδυναμία, για να ...ανατρέψει το μνημόνιο και τάζει αντισταθμιστικά μέτρα που θα ανακουφίσουν το λαό από το μνημόνιο που ψήφισε με ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ (ρεπορτάζ σελ. 5).

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Β. Μεϊμαράκης, που χτες συναντήθηκε με τον Π. Λαφαζάνη, κάνει κάθε μέρα σαφές ότι είναι απαραίτητη μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας που θα τσακίσει το λαό, ενώ ζήτησε να συγκληθεί το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών μετά το τέλος της διαδικασίας των διερευνητικών εντολών (ρεπορτάζ σελ. 6).

Ο Στ. Θεοδωράκης από το Ποτάμι κατεβαίνει στις εκλογές με σύνθημα «Εμείς μπορούμε» και οι εμπνευστές του δεν κρύβουν ότι έλκει την καταγωγή του από το αμερικανόπνευστο σλόγκαν «Υes we can», που ήταν το προεκλογικό σλόγκαν του Μπαράκ Ομπάμα. Λένε ξεκάθαρα ότι μπορούν να λειτουργήσουν σαν δεκανίκι στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής (ρεπορτάζ σελ. 6).

Το σχήμα του Π. Λαφαζάνη, εξαντλώντας την προθεσμία της διερευνητικής εντολής, θυμήθηκε στο και πέντε, για προεκλογικούς λόγους, την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών. Επιπλέον, ζητά από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας διεξαγωγή εκλογών αργότερα από τις 20 Σεπτέμβρη. Και βέβαια, επιχειρεί να συσκοτίσει το ρόλο του τους τελευταίους 7 μήνες, που ήταν το καλύτερο «πλυντήριο» για να περνά η κυβέρνησή του μια σειρά αντιλαϊκές αποφάσεις (ρεπορτάζ σελ. 5).

Στο ΠΑΣΟΚ, σε εξέλιξη βρίσκεται η προσπάθεια συγκρότησης - όπως λένε - τρίτου πόλου ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Εξ ου και η αναζήτηση κοινής πορείας με το ΚΙΔΗΣΟ του Γ. Παπανδρέου (ρεπορτάζ σελ. 6).

Τα παραπάνω οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα πρέπει να τα πάρουν υπόψη τους μπροστά στην κάλπη και να δυναμώσουν το ΚΚΕ που, με εξορμήσεις, συγκεντρώσεις και περιοδείες στελεχών του Κόμματος (ρεπορτάζ σελίδα 4) συζητά με το λαό την πολιτική του πρόταση. Να συμβάλουν έτσι στο να δυσκολέψει η εφαρμογή μέτρων επώδυνων για το λαό και να ακυρωθούν τα σχέδια όσων επιχειρούν να εγκλωβίσουν τα λαϊκά στρώματα σε ανώδυνα μονοπάτια...


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org