Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Στόχος της να βγάζει λάδι την αστική τάξη

Η γνωστή ...κλάψα επειδή δε δόθηκε η τρίτη εντολή στο κόμμα του και προτάσεις ραμμένες στην υπεράσπιση των συμφερόντων της εγχώριας αστικής τάξης, ήταν τα κυριότερα στοιχεία της συνέντευξης σε ΜΜΕ που έδωσε το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας ο επικεφαλής της ναζιστικής δολοφονικής Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκος.

Οπως ανέφερε, η τρίτη εντολή δόθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας «σε μια ομάδα βουλευτών», σε «ένα μη κόμμα», παραβιάζοντας, όπως σημείωσε, το άρθρο 37 του Συντάγματος. Απαντώντας σε ερώτηση τι προτείνει η Χρυσή Αυγή για να γλιτώσει η χώρα από τα μνημόνια, είπε: «Από τα μνημόνια μπορούμε να γλιτώσουμε μόνο καταγγέλλοντάς τα και φέρνοντας το θέμα στα διεθνή δικαστήρια και στον Οργανισμό των Ενωμένων Εθνών. Αυτό μπορεί να γίνει έχοντας σαν βασικό στοιχείο των επιχειρημάτων μας ότι το χρέος είναι επαχθές» και βέβαια δεν είπε κουβέντα για το ότι το χρέος είναι δημιούργημα του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης.

Ειδική αναφορά έκανε και στο θέμα του νομίσματος, σημειώνοντας ότι «ιδεολογικός στόχος της ΧΑ είναι το εθνικό νόμισμα, γιατί αυτό είναι στοιχείο εθνικής ανεξαρτησίας. Και αυτό μπορεί να γίνει όποτε η χώρα μπορεί να στεριώσει στα πόδια της, να γίνει αυτάρκης, να έχει εθνική παραγωγή, βιομηχανία, να εκμεταλλευτεί πλουτοπαραγωγικές πηγές και προπαντός τους υδρογονάνθρακες». Ολα στα πλαίσια πάντα του καπιταλιστικού συστήματος και της εξυπηρέτησης τμημάτων του κεφαλαίου που θα ευνοηθούν από μια τέτοια εξέλιξη.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org