Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Αντιπαράθεση με ΣΥΡΙΖΑ ελέω ... προεκλογικών αναγκών

Εβαλαν μαζί τη θηλιά στο λαιμό του λαού και τώρα παίζουν το προεκλογικό παιχνίδι για να ρίξουν στάχτη στα μάτια του λαού

Ενα είναι βέβαιο. Οτι τέτοιες σκηνές θα ξαναδεί ο λαός και μετά τις εκλογές προκειμένου να υλοποιηθεί η αντιλαϊκή πολιτική

Icon

Ενα είναι βέβαιο. Οτι τέτοιες σκηνές θα ξαναδεί ο λαός και μετά τις εκλογές προκειμένου να υλοποιηθεί η αντιλαϊκή πολιτική
Με σημαία την «εθνική συνεννόηση», η ΝΔ προσπαθεί να εμφανιστεί ξανά ως ο πυλώνας της «σταθερότητας» που έχει ανάγκη το σύστημα, με σκοπό να διεκδικήσει την αστική διακυβέρνηση για να εφαρμόσει τη στρατηγική της ΕΕ και το μνημόνιο που ήδη έχει ψηφίσει από κοινού με την κυβέρνηση Τσίπρα, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι. Τα όσα ανέφερε χτες ο πρόεδρος της ΝΔ, Β. Μεϊμαράκης, στη διάρκεια συνέντευξής του στον ΣΚΑΪ, ήταν χαρακτηριστικά των επόμενων βημάτων που προγραμματίζει η ΝΔ, ενώ έδωσε δείγμα γραφής των διλημμάτων που θα σερβίρει στο λαό στην προεκλογική περίοδο για τον εγκλωβισμό λαϊκών συνειδήσεων.

«Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι η εθνική συνεννόηση, αυτή τη στιγμή, είναι πλέον εθνικό ζητούμενο», ήταν η πρώτη του αναφορά, δείχνοντας ότι είναι ενάντια στις πρόωρες εκλογές, σημειώνοντας ότι «ακόμα και μέχρι την Παρασκευή, μπορεί να προκύψει κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή». Ενώ ζήτησε να γίνει σύσκεψη πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον Αλ. Τσίπρα είπε ότι «κάνει τις εκλογές για να φύγει». «Πάει να την κοπανήσει. Δεν το βλέπετε; Διαλύει το κόμμα του, διέλυσε τη Βουλή, πάει να διαλύσει και τη χώρα». Τον κατηγόρησε για αλαζονεία και ζήτησε πάλι από τον Αλ. Τσίπρα να πει αν έχει δεσμευτεί στο Γιούρογκρουπ για «ουρές» νέων μέτρων. Είπε μάλιστα χαρακτηριστικά πως όταν ο Μεϊμαράκης μιλάει για συμφέροντα ο πρωθυπουργός δεν απαντάει. Επανέφερε και τον γνωστό εκβιασμό ότι «το Grexit παραμένει ανοιχτό», προσθέτοντας: «Γι' αυτό και με βλέπετε πολύ ανήσυχο. Και δεν ξέρω μήπως μας πηγαίνει (σ.σ. ο Αλ. Τσίπρας) και στο Grexit διά μέσου εκλογών, για να σκάσει στα χέρια άλλου».

Στη συνέχεια, έδειξε ότι η ΝΔ θα επιστρατεύσει στην προεκλογική περίοδο το γνωστό αντιδραστικό δίλημμα του μικρότερου κακού λέγοντας ότι «τον Ιανουάριο ο κόσμος συνέκρινε τα δικά μας πεπραγμένα με το αφήγημα Τσίπρα. Τώρα έχει να συγκρίνει τα δικά μας πεπραγμένα, το αφήγημα Τσίπρα και τα πεπραγμένα Τσίπρα». Ενώ θέλοντας να δείξει ότι η πολιτική της ΝΔ, που μάτωσε το λαό, «τώρα δικαιώνεται», έκανε σύγκριση των μέτρων της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με αυτά της προηγούμενης κυβέρνησης, τα οποία βέβαια ο λαός τα έχει βιώσει ως ένα πακέτο που του καταστρέφει τη ζωή. Επισήμανε ότι η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές σημειώνοντας ότι «ο λαός θα μας εμπιστευτεί, γιατί έχει να κρίνει και να συγκρίνει» και συμπλήρωσε πως «αυτή τη στιγμή που σπαράζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ εμφανίζεται ενωμένη και συντεταγμένη και όλοι μαζί μπορούμε αυτή τη στιγμή συλλογικά να εκφραστούμε».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Ολγα Γεροβασίλη, παίρνοντας μέρος στην προεκλογική αντιπαράθεση με τη ΝΔ, για να αποκρυφτεί ότι έχουν κοινό στρατηγικό στόχο, απάντησε λέγοντας: «Οση γραφικότητα και αν επιστρατεύσει ο κ. Μεϊμαράκης, δεν μπορεί να κρύψει την αμηχανία στην οποία βρίσκεται η ΝΔ, αντιμέτωπη με τη λαϊκή ετυμηγορία. Γι' αυτό κάνει ό,τι μπορεί για να αποφύγει την εκλογική αναμέτρηση - την οποία ο ίδιος ζήτησε στη Βουλή - ή έστω να την καθυστερήσει για μερικές ώρες».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινείται πολυεπίπεδα για να εμφανιστεί χρησιμότερη στο κεφάλαιο(13/1/2016)
Βασικό... «καζάνι» της συνολικότερης επιχείρησης αναδιάταξης(15/12/2015)
Συνεχίζονται οι αντιπαραθέσεις στο εσωτερικό της(31/10/2015)
Επέμεινε για «συνεργασία» προς υλοποίηση του μνημονίου Τσίπρα(15/9/2015)
Κυβέρνηση με κορμό την ίδια για να εφαρμοστεί το μνημόνιο(15/9/2015)
Παζαρεύει την ψήφο της στη συμφωνία με καθυστέρηση των εκλογών(12/8/2015)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org