Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ
Μέλημά του τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων

Eurokinissi

Με το σύνθημα «εμείς μπορούμε» κατεβαίνει στις εκλογές το Ποτάμι, σύνθημα που οι εμπνευστές του δεν κρύβουν ότι προέρχεται από το αμερικανόπνευστο σλόγκαν «Υes we can», που ήταν το προεκλογικό σλόγκαν του Μπαράκ Ομπάμα. Λένε λοιπόν ξεκάθαρα ότι μπορούν να λειτουργήσουν σαν δεκανίκι στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής. Με χτεσινές δηλώσεις του ο επικεφαλής του, Στ. Θεοδωράκης, είπε ότι το Ποτάμι είναι αποφασισμένο να συμβάλει για να έρθει στη χώρα η «σταθερότητα» που έχει ανάγκη το μεγάλο κεφάλαιο, όπως άλλωστε έδειξε και όταν ψήφισε το μνημόνιο 3.

Μάλιστα, στις ίδιες δηλώσεις σημείωσε ότι «αυτό που προείχε αυτή τη στιγμή ήταν να σταθεροποιηθεί η οικονομία. Χρειαζόταν λοιπόν για κάποιους μήνες, όσους ήταν αναγκαίοι στην κυβέρνηση αυτή να κυβερνήσει, με την ανοχή της αντιπολίτευσης. Εδώ αναγκαστήκαμε και ψηφίσαμε το μνημόνιο όλοι, δε θα ψηφίζαμε κάποια επιμέρους ζητήματα;». Εξέφρασε δε την αγωνία του για τις επιχειρήσεις σημειώνοντας ότι «δε θέλω να μιλώ με συγκεκριμένα παραδείγματα αλλά όλοι ξέρουμε ανθρώπους στον περίγυρό μας που είχανε υγιή επιχειρηματική δράση και τα capital controls τους κατέστρεψαν. Είναι κάτι που θα έπρεπε η χώρα να αποφύγει. Θα έπρεπε να είναι η απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης αλλά δεν ήταν γιατί αυτή η κυβέρνηση δεν οσμίζεται τι συμβαίνει στην αγορά».

Τα διαπιστευτήριά του στο κεφάλαιο κατέθεσε χτες το Ποτάμι και σε ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή την αιφνιδιαστική αλλαγή των διοικήσεων των λιμανιών και άλλων φορέων του Δημοσίου που έγινε από την κυβέρνηση. Οπως σημειώνει, «η κυβέρνηση που δεν πιστεύει στην ανταγωνιστική και παραγωγική αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας με τη συμμετοχή ιδιωτικών κεφαλαίων, επιχειρεί να μπλοκάρει - διά της πλαγίας οδού - το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων διορίζοντας στο και πέντε κομματικές διοικήσεις»...


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org