Τρίτη 21 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡ. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
Υμνοι στην ΕΕ και στο ρόλο του ΣΕΒ

Με τον πρόεδρο του ΣΕΒ Θ. Φέσσα συναντήθηκε χτες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλος, σε μια συνάντηση όπου ο ένας έκοβε κι άλλος έραβε με μέτρο τα συμφέροντα της αστικής τάξης της Ελλάδας. Ο ΠτΔ ευχήθηκε «στον κλάδο της ελληνικής βιομηχανίας να βγει το συντομότερο δυνατό από την κρίση», προτρέποντας τον πρόεδρο του ΣΕΒ «όσο μπορείτε να ασκήσετε το ρόλο του συμβούλου στην Πολιτεία γενικώς, διότι έχετε και τεχνογνωσία και τους ανθρώπους, προκειμένου να δώσετε τη γνώμη σας, που είναι πολύτιμη». Είναι βεβαίως σε όλους κατανοητό σε ποια κατεύθυνση σε ό,τι αφορά τα δικαιώματα των εργαζομένων κινείται η «τεχνογνωσία» και η «γνώμη» των βιομηχάνων...

Ο Θ. Φέσσας ανταπάντησε ότι ο ΣΕΒ έχει ήδη προσφέρει «άπλετη υποστήριξη στην κυβέρνηση και τεχνογνωσία, προκειμένου να πάρουμε το σωστό δρόμο για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στις αγορές, να προσελκυθούν επενδύσεις...».

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ, σε μια γενικότερη παρέμβαση στις εξελίξεις, προτάσσοντας τις κυρίαρχες στρατηγικές επιλογές του εγχώριου κεφαλαίου, αξίωσε να σταματήσει το συντομότερο δυνατό η αβεβαιότητα, γιατί παρεμποδίζει τις επενδύσεις, και πρόσθεσε: «Είναι απαραίτητο, γιατί η Ευρώπη είναι το σπίτι μας - το ξέρετε καλύτερα από μένα - και εκεί μέσα πρέπει να βρούμε μια συμφωνία και να ζήσουμε και να ευημερήσουμε εντός της Ευρωζώνης».

«Χαίρομαι που το ακούω», απάντησε ο Πρ. Παυλόπουλος, «γιατί και εγώ, κουραστικά ίσως τον τελευταίο καιρό - πολλοί θα νομίζουν ότι είναι εμμονές αυτά τα οποία με διακρίνουν - τονίζω ότι ο δρόμος μας είναι μέσα στην Ευρώπη, μέσα στην Ευρωζώνη. Πρέπει πράγματι να πορευθούμε μέσα στην Ευρωζώνη, το έχει ανάγκη και η ίδια η Ευρωζώνη αυτό. Και πιστεύω ότι αυτό θα συμβεί, χωρίς περαιτέρω δυσχέρειες, και μάλιστα κατά τρόπον οριστικό. Γιατί ο τρόπος που ενδείκνυται για να βγούμε στις αγορές είναι ακριβώς μέσα από την Ευρωζώνη».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προβληματισμοί και αβεβαιότητες στη συνάντηση των Ευρωπαίων βιομηχάνων(29/11/2016)
Αξιώνουν μεγαλύτερη επιτάχυνση των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων(4/10/2016)
Μόνιμα αντιλαϊκά μέτρα με «κερασάκι» τη διαχείριση του κρατικού χρέους(29/9/2016)
Ο αγώνας τώρα δικαιώνεται...(2/2/2016)
Μεταξύ ...καπιταλιστών ειλικρίνεια!(5/4/2015)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org