Τρίτη 21 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μαζική συγκέντρωση συνδικάτων της Αττικής

Από το Περιβολάκι της Νίκαιας έκαναν πορεία χτες το πρωί στις φυλακές Κορυδαλλού

Η συγκέντρωση κατευθύνεται προς τις φυλακές Κορυδαλλού
Η συγκέντρωση κατευθύνεται προς τις φυλακές Κορυδαλλού
Μαζική κινητοποίηση ενάντια στη δράση της ναζιστικής, εγκληματικής Χρυσής Αυγής και με αίτημα την καταδίκη της από το δικαστήριο ως τέτοιας, διοργάνωσαν χτες το πρωί σωματεία και φορείς απ' όλη την Αττική, ύστερα από κάλεσμα του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας. Αρχικά, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Δαβάκη, στο Περιβολάκι, στη Νίκαια, και ακολούθησε πορεία ως τις φυλακές Κορυδαλλού, όπου εκείνη την ώρα ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει η δίκη.

Με συνθήματα όπως «Βασανιστές της χούντας, τώρα χρυσαυγίτες, όπλο του συστήματος είναι οι φασίστες» και «Η εργατιά δε σκύβει το κεφάλι, το φασισμό τσακίζει με αντίσταση και πάλη», εργαζόμενοι από δεκάδες κλάδους, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, που είχε κηρύξει στάση εργασίας, άνεργοι, νέοι διαδήλωσαν ενάντια στη δράση της Χρυσής Αυγής. Ιδιαίτερα μαζική ήταν η παρουσία των Λαϊκών Επιτροπών. Δεκάδες σωματεία, συνδικάτα και φορείς, όλο το προηγούμενο διάστημα στήριξαν το σχετικό ψήφισμα του ΠΑΜΕ, ενώ κι άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις συνεχίζουν να προστίθενται στη λίστα.

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκαν αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτές του Κόμματος. Μιλώντας στη συγκέντρωση στην πλατεία Δαβάκη, ο Νίκος Ξουράφης, πρόεδρος του ΕΚ Πειραιά και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Η Χρυσή Αυγή είναι φορέας της αντιδραστικής ιδεολογίας του εθνικοσοσιαλισμού, έχει ως πρότυπο τον Χίτλερ, τα φασιστικά καθεστώτα που αιματοκύλισαν τους λαούς. Προωθεί το χυδαίο αντικομμουνισμό και το μίσος απέναντι στο εργατικό - λαϊκό κίνημα. Διασυνδέεται με τμήματα του κρατικού μηχανισμού και ειδικά των δυνάμεων καταστολής. Γνήσια μαντρόσκυλα του συστήματος και του κεφαλαίου, που αποκαλύφθηκαν σε ό,τι αφορά τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, για να εξυπηρετήσουν τα σχέδια των μεγαλοεργολάβων για τζάμπα εργάτες».

Ο Ν. Ξουράφης τόνισε ακόμα ότι: «Μόνο η μαζική πάλη του λαού και της νεολαίας μπορεί να ξεριζώσει τη Χρυσή Αυγή οριστικά και αμετάκλητα. Εχουμε χρέος σε κάθε τόπο δουλειάς, αλλά και στα σχολεία και τη νεολαία, συνολικά μέσα στην κοινωνία, να αποκαλύψουμε, να πολεμήσουμε το δηλητήριο του ναζισμού - φασισμού, να κάνουμε πράξη τα λόγια του ποιητή: "Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δε θα πεθάνει μόνος τσάκισέ τον"».

Λίγο μετά τις 11.30 π.μ., οι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν συντεταγμένα από το χώρο έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού, φωνάζοντας συνθήματα. Νωρίτερα, ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας, ενημέρωσε για τη διακοπή της δίκης και για την τραμπούκικη επίθεση από ομάδα χρυσαυγιτών σε μάρτυρες κατηγορίας. Τόνισε ότι πρέπει να μεταφερθεί το αγωνιστικό μήνυμα της κινητοποίησης παντού, σε όλους τους χώρους δουλειάς, σε όλες τις γειτονιές.

Κινητοποίηση με αφορμή τη δίκη και ενάντια στη δράση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής πραγματοποιήθηκε και στην Ξάνθη.

  • Σε συγκέντρωση έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού καλούσαν επίσης χτες οργανώσεις και φορείς, αλλά και ο Δήμος Κορυδαλλού, με αίτημα να αλλάξει ο χώρος διεξαγωγής της δίκης. Για το λόγο αυτό οι υπηρεσίες του δήμου και τα σχολεία της πόλης ήταν κλειστά.

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org