Τρίτη 21 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διάβημα σωματείων από νησιά του Αιγαίου

Υπόμνημα προς την αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, συνυπογράφουν συνδικαλιστικές οργανώσεις από τα νησιά του Αιγαίου (Λέσβο, Σάμο, Ικαρία, Κω, Χίο και Λήμνο), όπου τις τελευταίες μέρες καταφτάνει μεγάλος αριθμός μεταναστών και προσφύγων. Αντιπροσωπεία τους θα συναντηθεί με την αναπληρωτή υπουργό σήμερα, Τρίτη, στις 10 π.μ. στην Αθήνα.

Τα σωματεία διεκδικούν: Καμία συμμετοχή, καμία εμπλοκή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που γίνονται και σε αυτές που ετοιμάζονται. Κανένας εργαζόμενος να μην παρασυρθεί από τα προσχήματα των ιμπεριαλιστών. Απειθαρχία στο Δουβλίνο και τη Σένγκεν, που μετατρέπουν τη χώρα μας σε «αποθήκη ψυχών», εγκλωβίζοντας ανθρώπους. Ασυλο στους πρόσφυγες και ταξιδιωτικά έγγραφα για να ταξιδέψουν όπου επιθυμούν, ανθρώπινοι ανοιχτοί χώροι φιλοξενίας, να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, νομιμοποίηση των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας και έχουν αποκτήσει βιοτικούς δεσμούς.

Στο διάβημα θα παρευρεθούν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης και ο βουλευτής Λέσβου του Κόμματος, Σταύρος Τάσσος.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org