Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 19 Απρίλη 2015 - αριθ. φύλλου: 12116

Καμιά αναμονή για «διαπραγματεύσεις» και «κοινωνικούς διαλόγους»

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με τους δανειστές ΕΚΤ - Κομισιόν - ΔΝΤ συζητιούνται νέα προνόμια για το κεφάλαιο, εγγυήσεις για την τήρηση του σημερινού αντιλαϊκού πλαισίου, ενώ παραμένουν ανοιχτά και νέα αντιλαϊκά μέτρα σε Εργασιακά, Ασφαλιστικό, φορολογία και ιδιωτικοποιήσεις. Μόλις προχτές, από τις ΗΠΑ, το «μήνυμα» διά στόματος Ομπάμα καλούσε τη συγκυβέρνηση να τελειώσει γρήγορα τη συμφωνία, περιλαμβάνοντας νέες αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις στα Εργασιακά (βλέπε ευελιξία στην αγορά εργασίας).

Στην προκρούστεια κλίνη του «κοινωνικού διαλόγου» με την εργοδοσία και τις πλάτες του εργοδοτικού - νέου και παλιού - κυβερνητικού συνδικαλισμού έχει βάλει η κυβέρνηση και τις ελάχιστες υποσχέσεις της για τις Συλλογικές Συμβάσεις και τον κατώτατο μισθό.

Οι εργαζόμενοι, ο λαός δεν έχουν τίποτα να περιμένουν ούτε από τις αντιλαϊκές διαπραγματεύσεις ούτε από τους «κοινωνικούς διαλόγους». Τώρα συσπείρωση στα συνδικάτα, στα σωματεία, οργάνωση της πάλης για ανάκτηση απωλειών, για κατάργηση των αντιλαϊκών νόμων, διεκδίκηση των σύγχρονων εργατικών - λαϊκών αναγκών.


ΣΕΛ.  4  -  5

Eurokinissi

«ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ» ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Δεν πάει άλλο με τις ελλείψεις και την υποχρηματοδότηση

Ο «Ριζοσπάστης», συνεχίζοντας την έρευνά του στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, βρέθηκε στο «Θεαγένειο», όπου καρκινοπαθείς και εργαζόμενοι βράζουν στο ίδιο «καζάνι», σ' ένα ειδικό νοσοκομείο που εξυπηρετεί τις ανάγκες σχεδόν ολόκληρης της Βόρειας Ελλάδας.


ΣΕΛ.  14  -  15

Προσφορά

Λίγες μέρες πριν από τον αιφνίδιο και πρόωρο θάνατό του ο φίλος του ΚΚΕ Ευάγγελος Πεφάνης προσέφερε στο αγαπημένο του κόμμα, το ΚΚΕ, το ποσό των 5.000 ευρώ, για να συνεχίσει να είναι όρθιο στις σημερινές δύσκολες συνθήκες.



ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Κάλεσμα στην απεργία και τις συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς

ΣΕΛ.  11
«Εντιμη» ή «οδυνηρή», η έκβαση της διαπραγμάτευσης θα 'ναι αντιλαϊκή

ΣΕΛ.  6
ΙΣΤΟΡΙΑ
12 Απρίλη 1967: Μια απεργία σταθμός στην Ιστορία του ταξικού οικοδομικού κινήματος

ΣΕΛ.  25
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Για τις εκλογές στις ΕΛΜΕ μπροστά στο 17ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ

Αποσπάσματα από τη Διακήρυξη του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών


ΣΕΛ.  16
«ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ»
Μεθοδεύσεις γύρω από τον κατώτατο μισθό και τις Συλλογικές Συμβάσεις

ΣΕΛ.  12
ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Αρχίζει αύριο. Σε συγκέντρωση καλούν σωματεία και φορείς

ΣΕΛ.  9
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Επιστημονικό Συνέδριο για τον Ναζίμ Χικμέτ

Η ΚΕ του ΚΚΕ, συνεχίζοντας τον κύκλο των Επιστημονικών Συνεδρίων για την ανάδειξη του έργου μεγάλων στρατευμένων δημιουργών, διοργανώνει το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Ιούνη του 2015 το 4ο Επιστημονικό Συνέδριό της, που θα είναι αφιερωμένο στον κομμουνιστή Τούρκο ποιητή, αταλάντευτο αγωνιστή και διεθνιστή Ναζίμ Χικμέτ, με τίτλο «Ναζίμ Χικμέτ: Για να γενούνε τα σκοτάδια λάμψη».


ΣΕΛ.  27

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ