Τρίτη 21 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Εν αναμονή εξελίξεων στο εσωκομματικό πεδίο

Εξελίξεις αναμένονται το επόμενο διάστημα στη ΝΔ. Σύμφωνα με πληροφορίες, στελέχη που στέκονται απέναντι στις επιλογές του Αντ. Σαμαρά ξεκινούν την επιχείρηση συλλογής υπογραφών με κεντρικό αίτημα τη διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου.

Στόχος τους, όπως λέγεται, «η αναγέννηση και η παρουσία μιας ισχυρής Κεντροδεξιάς» που θα μπορεί να διεκδικήσει τη διαχείριση της αστικής εξουσίας. Διαχέεται, εξάλλου, ότι σε αυτήν τη βάση υπάρχει πλέον συμφωνία της Ντόρας Μπακογιάννη, του Ν. Δένδια, του Ευρ. Στυλιανίδη, και άλλων παραγόντων όπως οι βουλευτές Κ. Χατζηδάκης, Κ. Τζαβάρας, Μ. Σαλμάς, Γ. Βλάχος, Μ. Χαρακόπουλος, για κοινό βηματισμό.

Θέλουν έκτακτο συνέδριο, ώστε να θέσουν ζήτημα αλλαγής ηγεσίας, όπως και αλλαγής τακτικής του κόμματος. Η κριτική τους συνίσταται στο ότι επί Σαμαρά το κόμμα έχασε επαφή με κεντρώους ψηφοφόρους, κρίσιμη μάζα για να ξαναδιεκδικήσουν εκλογική νίκη.

Σημειωτέον, από στελέχη που αντιτίθενται στην ηγεσία Σαμαρά δεν αποκλείεται ακόμα και η δημιουργία νέου κομματικού φορέα, ώστε να ξεπεραστεί και ο σκόπελος των χρεών ύψους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, η αποπληρωμή των οποίων βαρύνει σήμερα τη ΝΔ.

Σε ό,τι αφορά ποιος από τους «αντιφρονούντες» εμφανίζεται έτοιμος να διεκδικήσει την ηγεσία της ΝΔ, ακούγονται τα ονόματα της Ντόρας Μπακογιάννη, του Κυρ. Μητσοτάκη αλλά και του Ευρ. Στυλιανίδη, ο οποίος δείχνει να έχει εξασφαλίσει τη στήριξη από μια σειρά αστικά επιτελεία.

Η πλευρά Σαμαρά αντιτείνει ότι οποιαδήποτε τέτοια κίνηση αμφισβήτησης της εσωκομματικής ηρεμίας, ενώ η εγχώρια αστική οικονομία βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού, «είναι εγκληματική». Ο ίδιος ο Σαμαράς διαμηνύει σε συνομιλητές του ότι ο ίδιος θα αποφασίσει πότε θα γίνει το συνέδριο, το οποίο κατά μια πληροφορία δεν αποκλείεται να το εξαγγείλει στην Εθνική Συνδιάσκεψη (θα γίνει το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιούλη) για τον Οκτώβρη.

Ταυτόχρονα, θέλοντας να ισχυροποιήσει εσωκομματικά τη θέση του, ξεκινά ομιλίες στις 11 προγραμματισμένες «προσυνδιασκέψεις» (πρώτη το προσεχές Σάββατο στην Πάτρα). «Η διοργάνωσή τους πρόκειται να αποτελέσει ένα οδοιπορικό προς το λαό, ένα πραγματικό άνοιγμα στην κοινωνία, μια γραμμή μάχης, που σφυρηλατεί την ενότητα και διευρύνει τις δυνάμεις της Παράταξης», λέγεται χαρακτηριστικά από τα κεντρικά της ΝΔ.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org