Τρίτη 21 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΔΑ
Στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού και των πολιτικών κρατουμένων

Με αφορμή την Ημέρα των Παλαιστίνιων Κρατουμένων στις φυλακές του Ισραήλ (17 Απρίλη) η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στο λαό της Παλαιστίνης και σημειώνει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της:

«Για πάνω από 50 χρόνια, το 40% περίπου των Παλαιστινίων, που ζουν στις κατεχόμενες από το Ισραήλ παλαιστινιακές περιοχές, ανάμεσά τους γυναίκες, παιδιά, πολιτικοί ηγέτες, δημοσιογράφοι αλλά και αραβόφωνοι Παλαιστίνιοι κάτοικοι του Ισραήλ έχουν φυλακιστεί σε φυλακές του Ισραήλ για μικρότερο ή μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, αλλά πάντοτε με σκληρά βασανιστήρια και απάνθρωπη μεταχείριση. Κάθε χρόνο 500 - 700 Παλαιστίνιοι ανήλικοι προσάγονται στα ισραηλινά στρατιωτικά δικαστήρια με μοναδική κατηγορία ότι πετούσαν πέτρες σε Ισραηλινούς στρατιώτες. Οι δε κάτοικοι της Γάζας, που φυλακίζονται με τον ισραηλινό στρατιωτικό νόμο, έχουν ακόμα πιο περιορισμένη δυνατότητα προστασίας και μπορεί να κρατηθούν φυλακισμένοι για απεριόριστο χρονικό διάστημα χωρίς κατηγορία ή δίκη.

ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, που σπεύδουν να παραστήσουν τους προστάτες της "δημοκρατίας" και του "διεθνούς δικαίου μόνο εκεί όπου τα συμφέροντά τους κινδυνεύουν, για την τεράστια αυτή παραβίαση κάθε ανθρώπινου δικαιώματος κωφεύουν, ψελλίζοντας παραινέσεις προς το Ισραήλ, ενώ γνωρίζουν πολύ καλά τι αποτέλεσμα έχουν φέρει μέχρι σήμερα αυτές οι παραινέσεις. Ο ΟΗΕ, από τη μεριά του, επιμένει να κλείνει μάτια και αυτιά σ' αυτήν την κατάσταση, ξεχνώντας ακόμα και τις δικές του Αποφάσεις που παραμένουν όλα αυτά τα χρόνια ανενεργές».

Η ΕΕΔΔΑ απαιτεί:

-- Αποχώρηση όλων των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής από τα εδάφη της Παλαιστίνης.

-- Ιδρυση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

-- Διάλυση όλων των ισραηλινών εποικισμών.

-- Επιστροφή όλων των προσφύγων στις εστίες τους.

-- Αμεση απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων.

-- Να γκρεμιστεί το Τείχος της ντροπής.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org