Τρίτη 21 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Κάλεσμα σε διαδήλωση την Πέμπτη στην πλατεία Κλαυθμώνος

Στις 7 μ.μ., ενάντια στο συνεχιζόμενο έγκλημα σε βάρος των μεταναστών

Συλλαλητήριο ενάντια στο συνεχιζόμενο έγκλημα των μαζικών πνιγμών μεταναστών στη Μεσόγειο οργανώνει την Πέμπτη 23 Απρίλη, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος, το ΠΑΜΕ. Θα ακολουθήσει πορεία στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στην ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ σημειώνει:

«Πνίγουν τους λαούς στη Μεσόγειο. Φονιάδες - ληστές - υποκριτές είναι οι Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές. Εκατοντάδες νεκροί τα τελευταία εικοσιτετράωρα έρχονται να προστεθούν στους χιλιάδες μετανάστες που βρήκαν τραγικό θάνατο αναζητώντας μια καλύτερη ζωή, ανάμεσά τους και μικρά παιδιά. Ο ιμπεριαλισμός έχει μετατρέψει τη Μεσόγειο σε ένα απέραντο νεκροταφείο ψυχών.

Κανένας δεν πρέπει να μείνει απαθής απέναντι στο συνεχιζόμενο έγκλημα, τους μαζικούς πνιγμούς μεταναστών και προσφύγων στη Μεσόγειο.

Είναι τεράστιες οι ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης, που παίρνει ενεργά μέρος στο επικίνδυνο παιχνίδι των ανταγωνισμών στη γειτονιά μας. Στηρίζει τις επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, που ματοκυλούν όλη την περιοχή, από τη Λιβύη ως το Ιράκ και από τη Συρία ως την Ουκρανία.

Εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες, θύματα των ιμπεριαλιστών, βρίσκονται όμηροι στα νύχια τους, που αξιοποιούν ανθρώπινες ψυχές ως διαπραγματευτικό χαρτί στη μεταξύ τους φαγωμάρα για τα πετρέλαια, τους δρόμους των αγωγών και των αγορών, τον έλεγχο της περιοχής. Η Μεσόγειος γεμίζει πτώματα, όσοι γλιτώσουν ζουν κυνηγημένοι από την καταστολή, την άγρια εκμετάλλευση των αφεντικών, το μαχαίρι του φασίστα. Υποκριτικά πραγματοποιούν Σύνοδο Κορυφής για το Μεταναστευτικό, χύνουν κροκοδείλια δάκρυα.

Καλούμε τα συνδικάτα, τις μαζικές οργανώσεις να απαιτήσουν:

  • Καμία συμμετοχή, καμία εμπλοκή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που γίνονται και σε αυτές που ετοιμάζονται.
  • Κανένας εργαζόμενος να μην παρασυρθεί από τα προσχήματα των ιμπεριαλιστών.
  • Απειθαρχία στο Δουβλίνο και τη Σένγκεν, που μετατρέπουν τη χώρα μας σε "αποθήκη ψυχών", εγκλωβίζοντας ανθρώπους.
  • Ασυλο στους πρόσφυγες και ταξιδιωτικά έγγραφα για να ταξιδέψουν όπου επιθυμούν.
  • Ανθρώπινοι ανοιχτοί χώροι φιλοξενίας, να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.
  • Νομιμοποίηση των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας και έχουν αποκτήσει βιοτικούς δεσμούς».

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org