Σάββατο 19 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αγρια κακοποίηση διαδηλωτών

Τρομοκρατικό και αιματηρό χτύπημα από άνδρες των ΥΑΤ, που έστειλαν τρεις διαδηλωτές στο νοσοκομείο

Προκλητική, τρομοκρατική και ύποπτη ως προς τον γενικότερο σχεδιασμό στον οποίο εντάσσεται, ήταν η εντελώς αναίτια κακοποίηση διαδηλωτών από άνδρες της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Τάξης, που σημειώθηκε προχτές το μεσημέρι κατά τη διάρκεια της πανεργατικής κινητοποίησης στην Αθήνα.

Η επίθεση της αστυνομίας έγινε σε μπλοκ διαδηλωτών στην οδό Ξενοφώντος. Χωρίς καμιά αιτία, σύμφωνα και με αυτόπτες μάρτυρες, οι άνδρες των ΥΑΤ άρχισαν να χτυπούν στα τυφλά και με μανία τους διαδηλωτές, ενώ έσυραν έξω από την πορεία, σε παρακείμενο βενζινάδικο, τον νεαρό διαδηλωτή Γιώργο Στηθοτρύπη, προκαλώντας του σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και στα πλευρά. Ο Γ. Στηθοτρύπης μεταφέρθηκε εσπευσμένα στον «Ευαγγελισμό» με κατάγματα στον αυχένα και στα πλευρά και άλλα μικρότερα τραύματα στο κεφάλι, ενώ υπήρξαν δύο ακόμη τραυματίες που χρειάστηκαν ράμματα στο κεφάλι.

Κι ενώ δεκάδες αυτόπτες μάρτυρες επιβεβαιώνουν το παραπάνω γεγονός, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Μ. Χρυσοχοΐδης, απαντώντας σε σχετική Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκου, ισχυρίστηκε με περίσσεια δόση υποκρισίας πως οι άνδρες της αστυνομίας αναγκάστηκαν να κάνουν χρήση βίας, αφού δέχτηκαν επίθεση από τους διαδηλωτές, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 5 αστυνομικοί. Ωστόσο, από την πλευρά της αστυνομίας δεν υπήρχε καμία επίσημη ή ανεπίσημη ενημέρωση για το αν και ποιοι ήταν οι αστυνομικοί που τραυματίστηκαν!


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ