Σάββατο 19 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Συνέδριο σε κρίσιμη στιγμή

Αρχίζει σήμερα και ολοκληρώνεται την Κυριακή, με την εκλογή της νέας διοίκησης, το 32ο Συνέδριο, ενώ η ΔΑΣ καλεί σε υπερψήφισή της για την ταξική πορεία της Ομοσπονδίας

Από παλιότερη κινητοποίηση εργαζομένων του κλάδου
Από παλιότερη κινητοποίηση εργαζομένων του κλάδου
Στο «φόντο» των οξύτατων προβλημάτων όλων των εργαζομένων, με κύρια αιχμή την επίθεση που έχουν εξαπολύσει κυβέρνηση-κεφάλαιο στην Κοινωνική Ασφάλιση, ξεκινά σήμερα το 32ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Σε υπερψήφιση του συνδυασμού της καλεί η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» (υποστηρίζεται από την ΕΣΑΚ), προκειμένου η Ομοσπονδία να ακολουθήσει αγωνιστική πορεία, κόντρα στην κυβερνητική πολιτική, στο συμβιβασμό και την υποταγή των ηγεσιών των ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και «Αυτόνομης Παρέμβασης». Το συνέδριο πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή με την εκλογή της νέας διοίκησης και αντιπροσώπων για το συνέδριο της ΓΣΕΕ.

Στη διακήρυξή της η ΔΑΣ περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί στην Ομοσπονδία, σημειώνοντας: «Εχει μετατραπεί σε μια ομάδα μικροπαραγόντων και οι δραστηριότητές της εξαντλούνται σε κάποια "σεμινάρια" για να εξασφαλίζεται το σχετικό παραδάκι για τα ταξίδια στο εξωτερικό... και άντε να εκλέγονται και μερικοί αντιπρόσωποι για το συνέδριο της ΓΣΕΕ». Καταγγέλλει δε: «Τα τελευταία χρόνια οι ιδιοκτήτες αλυσίδων πολυκαταστημάτων, με "αρχαιρεσίες" μαζικές υπό τη σκέπη της εργοδοσίας, έμμεσα και άμεσα παρεμβαίνουν στους συσχετισμούς και τις διοικήσεις της Ομοσπονδίας. Ευθύνες τεράστιες έχουν οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ-ΣΥΝ στη διαπλοκή με τους διάφορους Βερόπουλους, Σκλαβενίτηδες, Βασιλόπουλους, που θέλουν μια διοίκηση του χεριού τους. Αν η κατάσταση αυτή δεν αποκρουστεί, όσοι σπέρνουν ανέμους θα θερίσουν θύελλες».

Η ΔΑΣ αναφέρει ακόμη ότι οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και οι αμοιβές στον κλάδο είναι οι χειρότερες όλων. Με τον αντεργατικό νόμο γενικεύεται η μερική απασχόληση και στα σούπερ-μάρκετ φτάνει έως και το 80% των εργαζομένων σ' αυτά. Γίνεται προσπάθεια κατάργησης της κυριακάτικης αργίας. Οι πολυεθνικές κυριαρχούν στο εμπόριο.

Η ΔΑΣ υπογραμμίζει ότι το «συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να ακολουθήσει γραμμή ρήξης με βιομηχάνους, κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ενωση, ακολουθώντας ταξική συντονισμένη πορεία. Για να γίνει αυτό, κυρίαρχη προϋπόθεση είναι η αλλαγή των συσχετισμών υπέρ των συνεπών ταξικών δυνάμεων. Να ενισχυθεί το ΠΑΜΕ, που αποτελεί εγγύηση για την ανασυγκρότηση του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος».

Η ΔΑΣ απλώνει το χέρι: «Για να διεκδικήσουμε 35ωρο-7ωρο-5ήμερο με αύξηση των αποδοχών. Ουσιαστικές αυξήσεις κόντρα στις αυξήσεις- κοροϊδία που υπογράφει η Ομοσπονδία. Μόνιμη, πλήρη και σταθερή απασχόληση με όλα τα εργασιακά δικαιώματα, ουσιαστική αύξηση των αποδοχών, κατάργηση του σημερινού εργολαβικού-μεσαιωνικού καθεστώτος εργασίας των καθαριστριών. ΟΧΙ στην κατάργηση της κυριακής αργίας. Κατάργηση της μερικής απασχόλησης και του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου. Δημόσια υποχρεωτική καθολική Κοινωνική Ασφάλιση με δωρεάν παροχές υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας για όλο το λαό. Συνταξιοδότηση στα 30 χρόνια ή 9.000 ένσημα. Μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, 60 χρόνια για τους άνδρες και 55 για τις γυναίκες. Αύξηση των συντάξεων. Επιστροφή των κλεμμένων. Να πληρώσουν το κράτος και η εργοδοσία».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ