Σάββατο 19 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Βήμα για μια μεγάλη κοινωνική συμμαχία

Δηλώσεις της Αλ. Παπαρήγα και του Χ. Φλωράκη στην κεντρική απεργιακή συγκέντρωση

Η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, δήλωσε από το χώρο της απεργιακής συγκέντρωσης στην Αθήνα:

«Σήμερα δίνεται μια νέα δυναμική απάντηση με δύο, κατά τη γνώμη μου, καινούρια σημαντικά στοιχεία: Νέα εργοστάσια, περισσότεροι εργοστασιακοί εργάτες είναι στο δρόμο, είναι στην απεργία, είναι στον αγώνα, αλλά και οι μικρομεσαίοι. Σήμερα πραγματικά γίνεται ένα μεγάλο βήμα για μια μεγάλη κοινωνική συμμαχία, η οποία θα προχωρήσει μπροστά, δε θα παγιδευτεί στους ελιγμούς της κυβέρνησης και είναι βέβαιο ότι στο επόμενο διάστημα θα υπάρχουν και κατακτήσεις, αρκεί να μην υπάρξει ούτε μία ρωγμή από τις απάτες της κυβέρνησης».

Επίσης, ο παριστάμενος στη συγκέντρωση επίτιμος Πρόεδρος του ΚΚΕ, Χαρίλαος Φλωράκης, δήλωσε σχετικά με την απεργία:

«Πρέπει να ικανοποιηθούν τα ζωτικά αιτήματα της εργατικής τάξης και όλων των εργαζομένων και πιστεύω ότι θα γίνει. Δεν μπορεί να δοθεί άλλη λύση όσο κι αν θέλουν να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο. Να, τώρα, για παράδειγμα, το κύριό τους είναι, ότι εμείς "δε δεχόμαστε το διάλογο". Εμείς είμαστε υπέρ του διαλόγου γενικά, αλλά διάλογο τώρα, συγκεκριμένα, για ποιο ζήτημα να κάνουμε; Να κάνουμε διάλογο για το πόσο θα μειωθεί η σύνταξη των εργαζομένων, να κάνουμε για το πόσο θα αυξηθούν τα χρόνια για να πάρει κάποιος σύνταξη; Ας βγουν να πουν ότι στο διάλογο αυτό που προτείνουνε θα αρχίσουμε να συζητάμε πόσο θα αυξηθεί η σύνταξη, πόσο θα μειωθούν τα χρόνια, να πάμε. Τώρα τι να πάμε να κάνουμε; Αυτά είναι δεδομένα. Αυτά για τη μηδενική βάση είναι παραμύθια. Ποια μηδενική; Ηδη τις έχουν πει τις απόψεις τους».

Απαντώντας, επίσης, σε ερώτηση αν η κυβέρνηση θα πάρει το μήνυμα, δήλωσε: «Δύσκολα πράγματα, αν κρίνουμε από κάτι πληροφορίες ότι ουσιαστικά το ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση και ορισμένες άλλες παρατάξεις που επηρεάζονται από το ΠΑΣΟΚ δεν είδαν με καλό μάτι αυτή τη συγκέντρωση και δεν πήραν τα μέτρα για να έρθει όλος ο κόσμος. Αλλά ο κόσμος δεν τους άκουσε και ήρθε. Αυτό το μήνυμα μακάρι να το πάρει η κυβέρνηση».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ