Σάββατο 19 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΡΗΤΗ
Μαζικές συγκεντρώσεις και παρεμβάσεις

Δυναμικές παρεμβάσεις σε χώρους δουλιάς, για να σπάσουν την εργοδοτική τρομοκρατία, αλλά και ιδιαίτερα μαζικές συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις έγιναν στις πέντε μεγάλες πόλεις της Κρήτης, κάνοντας σαφές ότι δε θα επιτρέψουν τα σχέδια διάλυσης της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Ηράκλειο: Δυναμική και μαζική ήταν η κινητοποίηση που έγινε στο Ηράκλειο, στα ίδια επίπεδα με αυτή της 26ης Απρίλη, ενώ όλα τα μαγαζιά της πόλης παρέμειναν κλειστά. Από νωρίς το πρωί ομάδες περιφρούρησης εργαζομένων και συνδικαλιστών βρέθηκαν έξω από τα σούπερ μάρκετ και ανάγκασαν τους εργοδότες να τα κλείσουν. Οι εργοδότες, μάλιστα, είχαν καλέσει τους εργαζόμενους να ξεκινήσουν δουλιά μετά τις 10 το πρωί, που τελείωνε η συγκέντρωση. Δυναμική ήταν η παρέμβαση για δεύτερη φορά στη στήλη της ΔΕΗ, όπου η Αστυνομία έχει στήσει κάμερα παρακολούθησης και για μια ακόμη φορά οι εργαζόμενοι την έσπασαν. Ψήφισμα της συγκέντρωσης κατατέθηκε σε νομαρχία και περιφέρεια.

Χανιά: «Νεκρή» πόλη θύμιζαν τα Χανιά, ενώ έγινε πιο δυναμική και μαχητική από τη συγκέντρωση του Απρίλη. Στη συνέχεια, με μπροστάρηδες αγρότες πάνω σε τρακτέρ έγινε πορεία στους κεντρικούς δρόμους, η οποία όταν έφτασε στο γραφείο της περιφέρειας, εργαζόμενοι ανέβηκαν στο κτίριο και ανάρτησαν πανό του ΠΑΜΕ.

Μάχη δόθηκε από εργαζόμενους και συνδικαλιστές στο χώρο των σούπερ μάρκετ, όπου αντιμετωπίστηκε και φαινόμενο μεταφοράς εργαζομένων από το Ρέθυμνο στο σούπερ μάρκετ ΙΝΚΑ. Συνεργεία με ομάδες περιφρούρησης από το πρωί έκαναν παρεμβάσεις και κατάφεραν να κλείσουν αρκετά σούπερ μάρκετ και εργαζόμενοι να βγαίνουν χειροκροτώντας.

Ρέθυμνο: Ιδιαίτερα πετυχημένη ήταν η συγκέντρωση που έγινε στο Ρέθυμνο παρά τις μεγάλες πιέσεις που ασκήθηκαν από την εργοδοσία σε χώρους δουλιάς και κυρίως στα ξενοδοχεία. Αρκετά ήταν και τα μαγαζιά που έμειναν κλειστά παρά την αντίθετη απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου. Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε δυναμική πορεία που κατέληξε στη Νομαρχία, όπου επιδόθηκε ψήφισμα.

Αγιος Νικόλαος: Η μεγαλύτερη και μαζικότερη συγκέντρωση των τελευταίων χρόνων έγινε στον Αγιο Νικόλαο. Παράλληλα, από τα ξημερώματα δεκάδες ομάδες συνδικαλιστών περιφρούρησαν την απεργία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία προς τη Νομαρχία, όπου ο νομάρχης φρόντισε και πάλι να απουσιάζει... Στη συνέχεια έγινε καθιστική διαμαρτυρία στην κεντρική πλατεία.

Ιεράπετρα: Δυναμική συγκέντρωση της ίδιας μαζικότητας με αυτή της 26 Απρίλη έγινε στην Ιεράπετρα από εργαζομένους, αγρότες, φορείς και συνταξιούχους ενώ όλα τα μαγαζιά έμειναν κλειστά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δυναμικά σε όλες τις μεγάλες πόλεις(2010-05-21 00:00:00.0)
Μήνυμα αντίστασης και κλιμάκωσης(2006-03-16 00:00:00.0)
Πορείες απεργών στους τέσσερις νομούς(2005-12-15 00:00:00.0)
Καθημερινή μάχη στους χώρους δουλιάς(2005-03-09 00:00:00.0)
Εντονη συσπείρωση και πάλη(2001-04-28 00:00:00.0)
Κινητοποιούνται για ανθρώπινο ωράριο(1997-11-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ