Σάββατο 19 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΙΩΡΥΓΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
Συνεχίζεται ο αγώνας

Σε κατάληψη και απεργία διαρκείας προχώρησαν χτες οι εργαζόμενοι, κόντρα στην ιδιωτικοποίησή της

Σε απεργία διαρκείας και κατάληψη όλων των χώρων της Διώρυγας έχουν προχωρήσει από χτες οι εργαζόμενοι στη Διώρυγα της Κορίνθου, παλεύοντας κόντρα στην ιδιωτικοποίησή της, με αφορμή και την υπογραφή - χτες επίσης - της επαίσχυντης σύμβασης παραχώρησης της Διώρυγας στην πολυεθνική εταιρία «SEA CONTAINERS».

Από τα ξημερώματα οι εργαζόμενοι του Σωματείου Ναυτικών και του Σωματείου Υπαλλήλων έχουν καταλάβει τους χώρους της Διώρυγας και ανάμεσά τους τα γραφεία της διοίκησης της «ΔΙΩΡΥΓΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΑΕ», τα πλωτά σκάφη κ.ά. Οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να μην περάσει η ιδιωτικοποίηση της Διώρυγας.

Να υπενθυμίσουμε ότι η κυβέρνηση υπέγραψε «σύμβαση παραχώρησης» της Διώρυγας Κορίνθου αποικιοκρατικού χαρακτήρα για 30 χρόνια με την εταιρία «SEA CONTEINERS», η οποία θα καταβάλλει σαν «ενοίκιο» το 10% των μεικτών κερδών της με ελάχιστο εγγυημένο τίμημα για τον πρώτο χρόνο 153 εκατ. δραχμές, το οποίο θα φτάσει τα 844 εκατ. δραχμές το 30ό έτος.

Η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών Κορινθίας με ανακοίνωσή της εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στους εργαζόμενους της Διώρυγας και καλεί τα πρωτοβάθμια σωματεία, την εργατική τάξη του νομού, τους φορείς, τους εργαζόμενους, τον κορινθιακό λαό να σταθούν αλληλέγγυοι με τους εργαζόμενους της Διώρυγας στον αγώνα που κάνουν.

Σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Κορινθίας του ΚΚΕ επισημαίνει πως «οι εξελίξεις δε θα ήταν τόσο αρνητικές, εάν οι τοπικοί παράγοντες, νομάρχης, δήμαρχοι, Εργατικά Κέντρα, είχαν δώσει έγκαιρα και με συνέπεια τον αγώνα».

«Η ΝΕ Κορινθίας του ΚΚΕ στέκεται αλληλέγγυα στους απεργούς-καταληψίες εργαζόμενους της Διώρυγας και στο αίτημά τους να διατηρήσει η Διώρυγα το δημόσιο χαρακτήρα της. Καλεί την εργατική τάξη, τους εργαζόμενους, τον κορινθιακό λαό να αγωνιστούν μαζί με τους εργαζόμενους της Διώρυγας για να μην περάσει η ιδιωτικοποίηση, να εκφράσουν στην πράξη την αλληλεγγύη τους».

Επίσης, με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ενωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ) καταγγέλλει την κυβέρνηση για το ξεπούλημα της Διώρυγας και απευθύνει μήνυμα συμπαράστασης στον αγώνα των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ