Τρίτη 25 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΒΑΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ» ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ
Ετοιμάζονται για νέες ιμπεριαλιστικές αποστολές

Στιγμιότυπο από την άσκηση «Blue Shield 2014» στο Κιλκίς για τις... «Επιχειρήσεις Υποστήριξης Ειρήνης»
Στιγμιότυπο από την άσκηση «Blue Shield 2014» στο Κιλκίς για τις... «Επιχειρήσεις Υποστήριξης Ειρήνης»
Εντείνονται οι προετοιμασίες των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων (ΕΔ) για συμμετοχή σε νέες ιμπεριαλιστικές αποστολές όπου Γης, κατ' εντολή των κυβερνήσεων και με στόχο τη γεωπολιτική αναβάθμιση της ντόπιας αστικής τάξης. Με αυτόν ακριβώς το σκοπό, εμφανίζουν τις ΕΔ ικανές και έτοιμες να «μεταλαμπαδεύσουν» και σε άλλους αυτήν την ...τεχνογνωσία τους.

Σε αυτό το πλαίσιο, ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση ενός ακόμη «Βασικού Σχολείου Επιχειρήσεων Υποστήριξης Ειρήνης Αξιωματικών», στις εγκαταστάσεις του Πολυεθνικού Κέντρου Εκπαίδευσης Επιχειρήσεων Υποστήριξης Ειρήνης (ΠΚΕΕΥΕ) στο Κιλκίς. Το ΠΚΕΕΥΕ ιδρύθηκε το 1998 και αποτελεί ένα από τα 15 Κέντρα Εκπαίδευσης τέτοιων «ειρηνευτικών» επιχειρήσεων (όπως προσχηματικά χαρακτηρίζονται τις περισσότερες φορές οι πολύμορφες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις) που λειτουργούν διεθνώς. Το 2000 αναγνωρίστηκε ως τέτοιο κέντρο, με σχετική ανακοίνωση του πρώην γγ του ΝΑΤΟ, G. Robertson, ενώ αντιστοίχως έχει αναγνωριστεί και από τον ΟΗΕ, για τη διεξαγωγή του Σχολείου των στρατιωτικών παρατηρητών σε αποστολές του ΟΗΕ.

Το τελευταίο τέτοιο Σχολείο (διάρκειας δύο εβδομάδων) ολοκληρώθηκε στις 21 Μάρτη και το παρακολούθησαν 32 εκπαιδευόμενοι (αξιωματικοί των ΕΔ, στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και πολιτικό προσωπικό) από Ελλάδα, Κύπρο, Αίγυπτο, Τουρκία και το Τρινιντάντ και Τομπάγκο. Στη διάρκεια της εκπαίδευσης, οι σπουδαστές παρακολούθησαν θεωρητικά αντικείμενα που αφορούν στις περιβόητες «Επιχειρήσεις Υποστήριξης Ειρήνης», ενώ πραγματοποίησαν και πρακτική εφαρμογή, με τη συμμετοχή τους στην άσκηση «BLUE SHIELD 2014», στο πλαίσιο της οποίας εκπαιδεύτηκαν σε ασκήσεις πεδίου (π.χ. Σημείο Ελέγχου Οχημάτων και Προσωπικού, Ερευνα Οικίας και Περίπολο Ημέρας). Αξιο σημείωσης είναι και το γεγονός ότι η πρακτική εκπαίδευση υποστηρίχτηκε από μέλη της Λέσχης Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΕΦΕΔ).

Τα Σχολεία αυτά συνδέονται άμεσα με τους τρέχοντες ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς: π.χ. αυτήν τη στιγμή, με συμμετοχή 50 Ελλήνων επιτελών και άλλων τόσων αξιωματικών από χώρες της ΕΕ, σχεδιάζεται στο στρατηγείο της Λάρισας η επέμβαση της ΕΕ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, με πρόσχημα τις συγκρούσεις που οι ίδιοι οι ιμπεριαλιστές υποδαύλισαν στο εσωτερικό της. Ταυτόχρονα ετοιμάζεται, από τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), αποστολή στρατιωτικών παρατηρητών στην Ανατολική Ουκρανία, στην οποία κατά τα σχέδια της κυβέρνησης, θα μετέχουν και Ελληνες στρατιωτικοί.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στηρίζουν τη Β. Μακεδονία για «ενσωμάτωση» στο ΝΑΤΟ(16/4/2021)
ΝΑΤΟικό σχολείο για ανθρωποκυνηγητό στα σύνορα(11/10/2014)
Αναβαθμισμένη συμμετοχή σε ιμπεριαλιστικές αποστολές προς όφελος και των Ελλήνων καπιταλιστών(22/6/2014)
Σχολεία και συνεργασίες για εξυπηρέτηση ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών(14/5/2014)
Δράση για τη διασφάλιση μονοπωλιακών συμφερόντων(3/5/2014)
Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα για τα συμφέροντα μονοπωλίων(18/1/2014)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org