Τρίτη 25 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
Οι αντιλαϊκές εξελίξεις στην Υγεία αποτελούν σταθερή επιδίωξη του κεφαλαίου

Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών περιόδευσε το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας

Περιοδεία στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών (ΠΓΝΠ) πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Ν. Καραθανασόπουλο, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιο περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας. Κατά τη διάρκειά της, έγινε συνάντηση με το Σωματείο Εργαζομένων, όπου και τέθηκαν τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι αλλά και οι ασθενείς, με την υποχρηματοδότηση του Νοσοκομείου, τις ελλείψεις προσωπικού, την εμπορευματοποίηση της Υγείας, τον ξεπερασμένο και κακοσυντηρημένο εξοπλισμό κ.ά.

Κατά τη συζήτηση, ο Ν. Καραθανασόπουλος τόνισε: «Οι εξελίξεις στην Ελλάδα, όσον αφορά συγχωνεύσεις νοσοκομείων, κλείσιμο μονάδων και υποχρηματοδότηση δε σχετίζονται με τα μνημόνια και την οικονομική κρίση, αλλά αποτελούν σταθερή επιδίωξη του κεφαλαίου, ώστε να βάλουν χέρι οι επιχειρηματικοί όμιλοι στον κερδοφόρο τομέα που λέγεται Υγεία. Αυτό αποδεικνύεται και από την πείρα που υπάρχει στις χώρες που ούτε μνημόνια είχαν αλλά ούτε και ΔΝΤ. Αυτό κρύβει η δικομματική κυβέρνηση όταν προωθεί την "αξιολόγηση" και λειτουργία των νοσοκομείων με "ιδιωτικοοικονομικά" κριτήρια. Γι' αυτό και επιλέγουν σ' ένα νοσοκομείο που εξυπηρετεί μια ολόκληρη περιφέρεια να μη λειτουργούν το ακτινολογικό στο τμήμα επειγόντων ή να λειτουργεί μόνο ένας αξονικός ώστε να θησαυρίζουν οι ιδιωτικές κλινικές και διαγνωστήρια».

Εν συνεχεία, η αντιπροσωπία του ΚΚΕ συναντήθηκε με τους εργαζόμενους στα μαγειρεία και τους οδηγούς του νοσοκομείου, οι οποίοι εξέφρασαν την αγωνία τους για τις προαναγγελθείσες διαθεσιμότητες και καταργήσεις θέσεων. Να σημειωθεί ότι το ΠΓΝΠ αποτελεί το μοναδικό κέντρο αιμοδοσίας, καλύπτοντας όλες τις ανάγκες της περιφέρειας, καθώς και αναγκαίες διακομιδές. Οι ίδιοι είναι οι οδηγοί της κινητής μονάδας αιμοδοσίας.

Η περιοδεία ολοκληρώθηκε με τη συνάντηση με εργαζομένους στην Τεχνική Υπηρεσία του νοσοκομείου. Με αφορμή την πρόσφατη παρέμβαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ προς τον υπουργό Υγείας, για τα οξυμένα προβλήματα των Θερμαστών του ΠΓΝΠ, έγινε εκτενής συζήτηση για το ποια θα πρέπει να είναι η στάση των εργαζομένων απέναντι στην επίθεση που δέχονται. Ο Ν. Καραθανασόπουλος τόνισε: «Το κύριο σήμερα είναι να καταλάβουμε ότι χρειάζεται οργάνωση του αγώνα μας. Χρειάζεται να γίνει κατανοητό ότι η ΕΕ και η οικονομία του κεφαλαίου δεν είναι μονόδρομος. Γι' αυτό και σήμερα ο εργαζόμενος έχει μοναδικό συμφέρον να στηρίξει το ΚΚΕ και στις τρεις κάλπες που θα στηθούν το Μάη».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μέτρα για την υπομετάγγιση των πασχόντων με μεσογειακή αναιμία(2024-03-13 00:00:00.0)
Σε κίνδυνο η ζωή εκατοντάδων ασθενών που υπομεταγγίζονται(2023-12-29 00:00:00.0)
Διοργάνωση εθελοντικής αιμοδοσίας στις 31 Οκτώβρη(2023-10-21 00:00:00.0)
Αποφασιστικά στην πάλη ενάντια στην αποψίλωση του μοναδικού παιδιατρικού νοσοκομείου(2022-06-02 00:00:00.0)
Περιοδείες στα νοσοκομεία της Πάτρας(2018-05-22 00:00:00.0)
Αύριο η στάση εργασίας των υγειονομικών(2016-06-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ