Τρίτη 25 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΙΕΡΙΑ
Την Παρασκευή η δίκη για τα διόδια

Με την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών δικάζονται στις 28 Μάρτη, στην Κατερίνη, 7 κάτοικοι της Πιερίας, ανάμεσά τους και στελέχη του ΚΚΕ, για τη συμμετοχή τους σε κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στις 29 Γενάρη 2012 στα διόδια της Λεπτοκαρυάς ενάντια στα δυσβάσταχτα χαράτσια των διοδίων. Η κινητοποίηση ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο των αγωνιστικών δράσεων των αγροτών.

Ψηφίσματα καταδίκης της ποινικοποίησης του αγώνα ενάντια στα διόδια και συμπαράστασης στους διωκόμενους έχουν εκδώσει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Πλαταμώνα, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλαταμώνα και άλλοι φορείς της περιοχής.

Την ένταση της καταστολής και της ποινικοποίησης των δίκαιων αντιδράσεων εργαζομένων και κατοίκων στα διοδιο-χαράτσια, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δίου - Ολύμπου. Οπως σημειώνει, «στοχεύει στον εκφοβισμό του αγωνιζόμενου λαού, προκειμένου να αποδεχτεί την απαράδεκτη αύξηση και επέκταση των διοδίων. Με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση επιχειρεί να εξασφαλίσει τα υπέρογκα κέρδη των κατασκευαστικών ομίλων, στους οποίους έχει παραδώσει με ληστρικές συμφωνίες τη λαϊκή περιουσία των μεγάλων δημόσιων δρόμων».

Επιπλέον, τονίζει ότι «τα πανάκριβα διόδια που έχουν περικυκλώσει την Πιερία κάνουν απαγορευτική την καθημερινή μετακίνηση του λαού μας και των παιδιών του προς τη δουλειά τους, το σχολειό τους, τα νοσοκομεία κ.λπ., ενώ προβλέπονται νέες αυξήσεις για το μέλλον καθώς και η κατασκευή πλευρικών διοδίων στον Πλαταμώνα ως το Σεπτέμβρη του 2015».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ