Τρίτη 25 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΧΗΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΣΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις ενάντια στο νέο έγκλημα

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την προσπάθεια των ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ να καταστρέψουν χημικά της Συρίας εν πλω στη Μεσόγειο και συγκεκριμένα στην περιοχή μεταξύ Κρήτης, Μάλτας και Λιβύης, στο αμερικανικό πλοίο «Cape Ray». Επιχείρηση με την ανοχή, αν όχι και στήριξη, της ελληνικής κυβέρνησης, που για το τόσο σημαντικό αυτό ζήτημα περιορίζεται σε ευχολόγια περί «λήψης των απαραίτητων μέτρων προστασίας».

Σε κοινή τους δήλωση, ο Στέλιος Ορφανός, μέλος της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και ο Μανώλης Συντυχάκης, μέλος της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», μιλούν για «νέο έγκλημα που ετοιμάζεται» στην περιοχή, αυτήν τη φορά περιβαλλοντολογικό. Καταγγέλλουν τις «τεράστιες ευθύνες» της κυβέρνησης, προσθέτουν ότι «ευθύνες έχουν οι περιφερειακές και δημοτικές αρχές που όλα αυτά τα χρόνια στηρίζουν σιωπηρά ή φανερά την ιμπεριαλιστική πολιτική της ΕΕ, η οποία μαζί με το μακέλεμα των λαών πάει χέρι - χέρι και με την καταστροφή του περιβάλλοντος».

Σημειώνουν: «Θύμα αυτού του εγκλήματος θα είναι και πάλι οι λαοί της περιοχής όπως και ο λαός του νησιού μας. Χρειάζεται τώρα ο λαός να σηκώσει ανάστημα, να κάνει στην άκρη τόσο τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ και τα υπόλοιπα κόμματα που στηρίζουν την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, ηθικούς αυτουργούς και αυτού του εγκλήματος. Να συμπορευθεί με το ΚΚΕ και να απαιτήσει:

Να μη γίνει καταστροφή των επικίνδυνων χημικών της Συρίας στη θαλάσσια περιοχή της Μεσογείου και γενικά να αποκλειστεί κάθε μέθοδος που είναι καταστροφική για το περιβάλλον. Την απεμπλοκή της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις. Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας και όλες οι στρατιωτικές βάσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Οχι άλλο αίμα για τα κέρδη των μονοπωλίων».

Ταυτόχρονα, τις ενέργειες των ιμπεριαλιστών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ για την προσπάθεια απόρριψης των χημικών της Συρίας στο θαλάσσιο χώρο της Μεσογείου καταγγέλλουν με ψήφισμά τους σωματεία εργαζομένων της Κρήτης. Παράλληλα, χαιρετίζουν τις λαϊκές κινητοποιήσεις, τονίζοντας ότι μόνο το οργανωμένο λαϊκό κίνημα έχει τη δύναμη να τους αποτρέψει. Το ψήφισμα μέχρι τώρα υπογράφουν τα σωματεία: Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Εργαζομένων στα Τρόφιμα - Ποτά, Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση, Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων, Ιατρικών Επισκεπτών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ