Τρίτη 25 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Μαζικές εξορμήσεις για την κατάργηση των διοδίων

Μαζικές εξορμήσεις στους σταθμούς διοδίων των Αφιδνών, Ελευσίνας, Μεγάρων και Νέας Περάμου με σύνθημα «να καταργηθούν τώρα όλα τα διόδια» πραγματοποίησε η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ.

Στην εξόρμηση στο σταθμό διοδίων της Ελευσίνας, παραβρέθηκαν ο Δήμος Κουμπούρης, μέλος της ΚΕ και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος της ΚΕ και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών και ο Μανώλης Βαρδαβάκης, υποψήφιος δήμαρχος Ελευσίνας.

Σε δηλώσεις του, ο Δ. Κουμπούρης σημείωσε, μεταξύ άλλων: «Να καταργηθούν όλα τα διόδια. Να μην πληρώνει ο λαός και οι δρόμοι να είναι ανοιχτοί για όλους τους εργαζόμενους και το λαό. Από αυτήν την άποψη, χρειάζεται να ισχυροποιηθεί και το λαϊκό κίνημα και να απαιτήσει λύσεις σύμφωνα με τις σύγχρονες πραγματικές τους ανάγκες και όχι με τα ψίχουλα που θέλουν κάθε φορά να πετάνε. Ο αγώνας θα συνεχιστεί».

Στα Μέγαρα παραβρέθηκε ο Αντώνης Χοροζάνης, υποψήφιος δήμαρχος Μεγάρων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και στις Αφίδνες ο Μιχάλης Χασιώτης, υποψήφιος δήμαρχος Ωρωπού.

Τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ μοίρασαν ανακοινώσεις στους διερχόμενους οδηγούς με τη θέση του Κόμματος για κατάργηση των διοδίων και κάλεσαν σε ενίσχυση του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στις ευρωεκλογές και στις περιφερειακές - δημοτικές εκλογές.


Στη σχετική ανακοίνωση, ανάμεσα σ' άλλα, σημειώνεται: «Τα πανάκριβα διόδια που έχουν περικυκλώσει την Αττική κάνουν απαγορευτική την καθημερινή μετακίνηση του λαού μας και των παιδιών του προς τη δουλειά τους, το σχολειό τους, τα νοσοκομεία κ.λπ., ενώ προβλέπονται και νέες αυξήσεις για το μέλλον. To KKE εναντιώνεται στις προκλητικές αυξήσεις - "φωτιά" των διοδίων και την τοποθέτηση νέων από την κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Δε δεχόμαστε τίποτα λιγότερο από την ολοκληρωτική κατάργηση των διοδίων τώρα!

Επανειλημμένα οι περιφερειακοί σύμβουλοι του ΚΚΕ, εκλεγμένοι με τη "Λαϊκή Συσπείρωση", πρότειναν στο Περιφερειακό Συμβούλιο, η Περιφέρεια να διεκδικήσει την κατάργηση των διοδίων, η οποία καταψηφίστηκε από όλες τις άλλες δυνάμεις: Οι εκλεγμένοι της συγκυβέρνησης ζητούν να υπάρχουν διόδια "έξω από την περιφέρεια" και οι εκλεγμένοι του ΣΥΡΙΖΑ πρότειναν να μην αυξηθούν και να υπάρχουν "κάποιες απαλλαγές". Το ΚΚΕ κατέθεσε τροπολογία στη Βουλή για την πλήρη κατάργηση όλων των διοδίων που επίσης καταψηφίστηκε.

Το ΚΚΕ στηρίζει τον αγώνα των κατοίκων και του εργατικού - λαϊκού κινήματος για:

  • Να καταργηθούν όλα τα διόδια.
  • Εργα και υποδομές που πρέπει να αναλαμβάνει το κράτος, χωρίς να επιβαρύνεται ο λαός και με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος.
  • Δημόσιες, σύγχρονες, φθηνές και με δωρεάν χρονικές ζώνες, συγκοινωνίες. Δημόσια έργα, λαϊκή περιουσία.
  • Να σταματήσουν οι διώξεις ενάντια σε όσους πάλεψαν και παλεύουν κατά των αυξήσεων και των νέων τοποθετήσεων διοδίων.

Στις περιφερειακές - δημοτικές εκλογές ψηφίζουμε "Λαϊκή Συσπείρωση"».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org