Τρίτη 25 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σε ρόλο «καταλύτη» για την αναμόρφωση του συστήματος

Στη Χαλκίδα περιόδευσε ο Στ. Θεοδωράκης, επικεφαλής του κόμματος «Το Ποτάμι», απ' όπου επιβεβαίωσε ότι επιζητά να παίξει ρόλο «καταλύτη» στις διεργασίες για την αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού, ιδιαίτερα στο χώρο της λεγόμενης «κεντροαριστεράς». Οπως διακήρυξε, «θέλουμε το Ποτάμι μπροστά. Θέλουμε το Ποτάμι να είναι η μαγιά για το καινούργιο. Μετά τις εκλογές να βρούμε τους συμμάχους μας, όχι με συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, ούτε συμφωνία για τις καρέκλες, αλλά συμφωνία για τα προβλήματα».

Ο ίδιος επιμέρισε τις ευθύνες για την κατάσταση που βιώνει σήμερα ο λαός εξίσου σε θύτες και θύματα, λέγοντας: «Το σημαντικότερο είναι να αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι. Να αποφασίσουμε να δουλέψουμε και να τα αλλάξουμε όλα. Να γίνουμε πιο παραγωγικοί, πιο δημιουργικοί (...) έχουμε κάνει λάθη, όλοι μας. Πρέπει να πάρουμε λοιπόν την απόφαση να ανασκουμπωθούμε μήπως αλλάξει η ζωή μας»...

Θέλοντας να κρύψει ότι συμμετέχει κι αυτός στην ανακαίνιση του αστικού πολιτικού συστήματος με τα ίδια παλιά υλικά, πρόσθεσε: «Το δίλημμα μέχρι χθες ήταν αν θα μετακινηθούμε στο δεξιό ή στο αριστερό δωμάτιο του παλιού μισογκρεμισμένου σπιτιού. Εμείς αποφασίσαμε να αλλάξουμε σπίτι. Να αλλάξουμε το πολιτικό σύστημα. Να μετακομίσουμε απέναντι. Να φτιάξουμε ένα άλλο κίνημα που αν πετύχει, θα σπρώξει και το παλιό σύστημα σε ανακαίνιση».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ