Σάββατο 11 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ
ΝΑΤΟικό σχολείο για ανθρωποκυνηγητό στα σύνορα

Στιγμιότυπο από εκπαίδευση στο ΠΚΕΕΥΕ
Στιγμιότυπο από εκπαίδευση στο ΠΚΕΕΥΕ
Αλλη μια εκπαίδευση για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ ξεκινά τη Δευτέρα στις εγκαταστάσεις του Πολυεθνικού Κέντρου Εκπαίδευσης Επιχειρήσεων Υποστήριξης Ειρήνης (ΠΚΕΕΥΕ) στο Κιλκίς, με ειδίκευση αυτή τη φορά το ανθρωποκυνηγητό στα σύνορα, ενόσω μάλιστα ογκώνονται τα κύματα της προσφυγιάς ελέω των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων. Πρόκειται για το «Πολυεθνικό Σχολείο Ασφαλείας Θαλασσίων/Χερσαίων Συνόρων και Ελέγχου Προσφύγων, Οπλων και Αγαθών», πιστοποιημένο μάλιστα από το Βορειοατλαντικό Σύμφωνο ως «NATO Listed».

Θα διαρκέσει από τις 13 έως τις 24 Οκτώβρη, με σκοπό «να προετοιμάσει στελέχη από διαφορετικές χώρες στο αντικείμενο του Ελέγχου Συνόρων προκειμένου να καταστούν ικανοί να εγκαταστήσουν, οργανώσουν, επανδρώσουν και εξοπλίσουν Μονάδες Ελέγχου Συνόρων».

Το αντικείμενο της εκπαίδευσης

Στο αντικείμενο της εκπαίδευσης περιλαμβάνονται: «Κανόνες Εμπλοκής- Μη χρήση Βίας. Οργάνωση, επάνδρωση και εξοπλισμός Μονάδας Ελέγχου Συνόρων. Βασικά καθήκοντα, αρμοδιότητες και τεχνικές, όπως σωματικός έλεγχος και έλεγχος οχημάτων, έλεγχος λαθρεμπορίου όπλων, διαδικασίες σύλληψης, υποδοχή και έλεγχος προσφύγων, παρατήρηση και καταγραφή, τεχνικές και διαδικασίες Συνοριακής Περιπόλου. Αναγνώριση ταξιδιωτικών εγγράφων. Μέτρα προστασίας υγιεινής. Χρήση Στρατιωτικών Σκύλων. Καθήκοντα Ακτοφυλακής/Λιμενικού Σώματος. Η σημασία της Πολιτικοστρατιωτικής Συνεργασίας (CIMIC) στον Ελεγχο Προσφύγων. Επιχειρησιακά Διδάγματα από χειρισμό προσφύγων. Διεθνείς Οργανισμοί και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις εμπλεκόμενες σε θέματα προσφύγων. Το παράδειγμα της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR). Επιστροφή και Επανένταξη Προσφύγων. Ανθρώπινα Δικαιώματα και Δικαιώματα Προσφύγων. Εσωτερικές καταστάσεις κρίσης και εκτοπισμός».

Θυμίζουμε ότι το ΠΚΕΕΥΕ ιδρύθηκε το 1998 και υπάγεται οργανικά στο ΓΕΕΘΑ. Εκπαιδεύει «παρατηρητές» (στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, αλλά και ιδιώτες) που μετέχουν στις περιλάλητες «ειρηνευτικές» αποστολές του ΟΗΕ, του ΟΑΣΕ, άλλων διακρατικών ιμπεριαλιστικών ενώσεων. Αποτελεί ένα από τα 26 διεθνώς αναγνωρισμένα Κέντρα Εκπαίδευσης τέτοιων «ειρηνευτικών» επιχειρήσεων, όπως προσχηματικά χαρακτηρίζονται τις περισσότερες φορές οι πολύμορφες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Βαθαίνει η εμπλοκή(2022-09-03 00:00:00.0)
Στηρίζουν τη Β. Μακεδονία για «ενσωμάτωση» στο ΝΑΤΟ(2021-04-16 00:00:00.0)
Σχολεία και συνεργασίες για εξυπηρέτηση ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών(2014-05-14 00:00:00.0)
Δράση για τη διασφάλιση μονοπωλιακών συμφερόντων(2014-05-03 00:00:00.0)
Ετοιμάζονται για νέες ιμπεριαλιστικές αποστολές(2014-03-25 00:00:00.0)
Νέοι εξοπλισμοί για καταστολή στα σύνορα(2012-01-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ