Μετά την ομιλία του Δ. Κουτσούμπα ακολούθησαν παρεμβάσεις από συνδικαλιστές:
Ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας, αναφέρθηκε στους πολύχρονους αγώνες εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων και φορέων της περιοχής του Πειραιά ενάντια στην ιδιωτικοποίηση. «Αυτοί οι αγώνες δείχνουν τις δυνατότητες, όταν είναι μαζικοί με ταξικό προσανατολισμό. Υπάρχει και η αρνητική πείρα της ιδιωτικοποίησης, η "COSCO", με αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, κατάργηση μέτρων Υγείας και Ασφάλειας, απαγόρευση του συνδικαλισμού, αφανισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων», σημείωσε. Οσες φορές επικράτησαν στο κίνημα οι λογικές του μικρότερου κακού, οι συνέπειες ήταν πιο καταστροφικές, υπογράμμισε και συμπλήρωσε πως η πρόταση της ρήξης, αυτή που πρεσβεύει «ή με τα μονοπώλια ή με το λαό και τις κοινωνικές ανάγκες», μπορεί να βάλει εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική. Τέλος, κάλεσε κάθε εργαζόμενο στο λιμάνι, στη ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των πολιτικών της ΕΕ που «του κλείνουν το σπίτι», ψηφίζοντας παντού το ΚΚΕ.
Ο Γιώργος Γεωργακόπουλος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ), χαρακτήρισε σημαντική τη στήριξη του ΚΚΕ και είπε: «Υπάρχουν ιδιωτικοποιήσεις - όπως στο λιμάνι - που ξεκινούν με τη συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και φτάνουν στην πλήρη ιδιωτικοποίηση. Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για ιδιωτικοποιήσεις και έχουν συνέπεια στις εργασιακές σχέσεις. Σε μια μορφή παραχώρησης στο λιμάνι, της "COSCO", έχουμε δει και εκτιμήσει τα αποτελέσματα χρόνια τώρα ενός σκληρού μεσαιωνικού καθεστώτος». Οπως σημείωσε, όλες οι λιμενικές δραστηριότητες θα πρέπει να είναι αποκλειστικά δημόσιες και όχι ιδιωτικοποιημένες με κάποιο «δημόσιο έλεγχο».
Ο Σπύρος Στρομπούλας, πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων Υπουργείου Ναυτιλίας, είπε πως και η προχτεσινή συγκέντρωση του ΚΚΕ είναι ένα θετικό βήμα, σε μια περίοδο όπου «ξεδιπλώνεται ένα σχέδιο που στοχεύει βήμα-βήμα στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας». Τόνισε σχετικά με την ιδιωτικοποίηση των λιμανιών, πως «μένει αδιευκρίνιστο τι θα γίνει με μια σειρά υπηρεσίες οι οποίες παρέχονται σήμερα στο λιμάνι, όπως οι υπηρεσίες της ακτοπλοΐας, η διαχείριση των αποβλήτων των πλοίων κ.ά. Ολες αυτές οι υπηρεσίες κρύβουν πίσω τους τζίρους πολλών εκατομμυρίων. Ταυτόχρονα, πάει να εφαρμοστεί η χωροθέτηση της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης στο Πέραμα, αφού με τον περσινό νόμο 4150 μια επιτροπή θα ορίσει τα όριά της. Το πιθανότερο είναι ότι θα διατηρηθεί ένα πολύ μικρό μέρος της σημερινής Ν/Ζ για επισκευές και κατασκευές πλοίων και το υπόλοιπο να το δώσουν στην "COSCO"». Τέλος, «υπογράμμισε πως όταν ξεκινάμε μια μάχη για να μην ιδιωτικοποιηθεί το λιμάνι πρέπει να απαιτούμε να φύγει η "COSCO"».
Ο Γρηγόρης Μόφωρης, πρόεδρος του Σωματείου ΕΒΕ Συνεργείων Αττικής και δημοτικός σύμβουλος Πειραιά με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», αναφέρθηκε στον αφανισμό «χιλιάδων βιοτεχνιών γύρω από το λιμάνι που ασχολούνταν με την επισκευή των πλοίων, στο εμπόριο που έδινε χιλιάδες θέσεις εργασίας σε αυτοαπασχολούμενους κι εργαζόμενους». «Ανοιξε η όρεξη και στους δημάρχους, οι οποίοι θέλουν είτε να γίνουν οι ίδιοι μέτοχοι στον ΟΛΠ είτε να πάρουν κομμάτι από την πίτα, όπως και ο δήμαρχος Πειραιά. Αφού πρωτοστάτησαν στην εφαρμογή των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, αφού μας έπνιξαν στα χαράτσια, συμφώνησαν με τον ΟΛΠ να υψώσει κάγκελα γύρω από την ειδική ζώνη και δεν αντιδρούν στην παράδοση του λιμανιού», σημείωσε και πρόσθεσε ότι τώρα δε λένε τίποτα για το κόστος των λιμενικών εγκαταστάσεων και ποιοι θα το πληρώσουν, για τους εργαζόμενους στα λιμάνια, για τις μικρές βιοτεχνίες και τους μικρεμπόρους.
Ο Γιώργος Παπαβασιλείου, λιμενεργάτης και μέλος του ΔΣ της ΟΜΥΛΕ, σημείωσε πως «η ιδιωτικοποίηση όλου του λιμενικού συστήματος της χώρας, αφορά και τα λιμάνια και την πλοήγηση και τη ρυμούλκηση, το δέσιμο και το λύσιμο των καραβιών. Αυτό έχει ξεκινήσει από το 1999, όταν ο ΟΛΠ μετατράπηκε σε ΑΕ, όταν από ιδιοκτήτης έγινε νοικάρης, το 2003 όταν δόθηκε το 25% των μετοχών στο χρηματιστήριο και το 2008 όταν δόθηκε το ΣΕΜΠΟ στην "COSCO". Σήμερα έχουμε το δόσιμο όλων των μετοχών (...) Η όποια αντιπαλότητα μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι κάλπικη. Ομως και η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, για τα λεγόμενα κρατικά μοντέλα, για σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ωφελεί το κεφάλαιο». Κάλεσε, τέλος, τους εργαζόμενους να μην αποδεχτούν μοιρολατρικά τη «μαύρη» ανάπτυξη της ανεργίας, της πείνας, των αστέγων και να στηρίξουν τις προτάσεις του ΚΚΕ.