Τετάρτη 19 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ
Οψιμα θυμήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ ότι το νερό είναι κοινωνικό αγαθό

Σχόλιο του υποψήφιου δημάρχου Πάτρας με αφορμή δήλωση του υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ για το νερό

Ο Κ. Πελετίδης
Ο Κ. Πελετίδης
Την αναξιοπιστία του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει ο Κώστας Πελετίδης, υποψήφιος δήμαρχος Πάτρας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», με αφορμή δήλωση του υποψηφίου δημάρχου του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Σπαρτινού ότι θα αγωνιστεί μαζί με τους πολίτες ώστε να μη μείνει κανείς χωρίς νερό.

«Η Δημοτική Αρχή του κ. Δημαρά, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ στήριξε μέχρι ...χτες, δε σταμάτησε ποτέ να κόβει το νερό σε συνδημότες μας», τονίζει ο Κ. Πελετίδης και προσθέτει: «Αντέδρασε αρνητικά όταν πριν ένα περίπου χρόνο στο Δημοτικό Συμβούλιο απαιτήσαμε να μην κόβει η ΔΕΥΑΠ το νερό σε όποιον δεν έχει να πληρώσει.

Αυτή η θέση της "Λαϊκής Συσπείρωσης" έγινε, κατά πλειοψηφία, απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, πρόεδρος τότε της ΔΕΥΑΠ ήταν ο κ. Κοντοές, ο οποίος και παραιτήθηκε από τη θέση αυτή, διαμαρτυρόμενος έντονα, διότι όπως έλεγε αυτή η απόφαση είναι παράνομη! Οταν λοιπόν ο κ. Σπαρτινός δήλωνε ότι θα αγωνιστεί να μη μείνει κανείς χωρίς νερό, ακριβώς δίπλα του είχε τον παραιτηθέντα πρώην πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ!

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης, που υπερασπίζεται το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορεί να διασφαλίσει την ικανοποίηση βασικών λαϊκών αναγκών, όπως αυτό του νερού. Είναι δέσμιος των πολιτικών του επιλογών εντός της ΕΕ. Θυμίζουμε ότι υπάρχει συγκεκριμένη οδηγία της ΕΕ που υλοποιούν οι μέχρι σήμερα τοπικές και περιφερειακές διοικήσεις και αφορά την εμπορευματοποίηση του νερού, της ύδρευσης και της αποχέτευσης.

Ρήξη, ανυπακοή και απειθαρχία χρειάζεται με την ΕΕ και τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, που στηρίζουν και στην περιοχή μας ο δήμος και η Περιφέρεια. Αυτός είναι ο αναγκαίος όρος και προϋπόθεση για να ισχυροποιηθεί η λαϊκή πάλη, για να είναι το νερό κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δημόσιος Φορέας Διαχείρισης του Φράγματος που θα παρέχει δωρεάν καθαρό νερό(28/8/2019)
Διεκδίκηση προσλήψεων από το Δήμο Πάτρας(28/1/2017)
Απάντηση στα έωλα επιχειρήματα της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ(21/9/2016)
Σπάνε τη ΛΑΡΚΟ σε «καλό» και «κακό» κομμάτι(19/5/2014)
Εκοψαν και πάλι το νερό σε άνεργο!(3/9/2010)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org