Τετάρτη 19 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Νέες άρσεις ασυλίας

Αρση ασυλίας βουλευτών, ανεξαρτητοποιήσεις και διαγραφές βουλευτών, συνθέτουν την εικόνα των εξελίξεων σχετικά με τη Χρυσή Αυγή. Χτες η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής αποφάσισε με 7 ψήφους υπέρ, 1 κατά, από το βουλευτή της ΧΑ Ηλ. Παναγιώταρο, και 1 παρών, από τους ΑΝΕΛ, να εισηγηθεί στην ολομέλεια την άρση ασυλίας και 5ου βουλευτή της ΧΑ, του Δημήτρη Κουκούτση. Η Επιτροπή θα εξετάσει την άρση ασυλίας των υπόλοιπων 5 βουλευτών του συγκεκριμένου κόμματος και του Χρυσ. Αλεξόπουλου, ο οποίος έχει ανεξαρτητοποιηθεί από το περασμένο Σάββατο. Ο Δ. Κουκούτσης, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του στην Επιτροπή Δεοντολογίας, επιδόθηκε σε ρεσιτάλ αντικομμουνισμού και επίθεσης στα ταξικά συνδικάτα, επιβεβαιώνοντας πλήρως το ρόλο του ίδιου και του κόμματός του, ενώ δε δίστασε να «καμαρώσει» για τη δολοφονική επίθεση των ναζιστικών αποβρασμάτων σε βάρος των κομμουνιστών συνδικαλιστών των ταξικών συνδικάτων της Ναυπηγοεπισκευαστικη Ζώνης, τον περασμένο Σεπτέμβρη στο Πέραμα.

Επίσης, η Επιτροπή με 7 ψήφους υπέρ και 1 κατά, από το βουλευτή της Χρυσής Αυγής Πολ. Ζησιμόπουλο, αποφάσισε την άρση ασυλίας των προφυλακισμένων βουλευτών της ΧΑ, Ν. Μιχαλολιάκου, Χρ. Παππά και Γ. Λαγού, καθώς έχουν ασκηθεί νέες διώξεις σε βάρος τους. Η Επιτροπή πήγε επίσης και πήρε καταθέσεις από τους προφυλακισμένους στις φυλακές Κορυδαλλού. Από τους προφυλακισμένους, οι βουλευτές Π. Μπούκουρας και Γ. Γερμενής έχουν στείλει στην Επιτροπή υπομνήματα μέσω των δικηγόρων τους. Οσον αφορά τον Π. Μπούκουρα, με χτεσινή της ανακοίνωση, η ΧΑ τον έθεσε «εκτός της κοινοβουλευτικής ομάδας», καλώντας τον να παραδώσει την έδρα του.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπ. Χαλβατζής, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του στην Επιτροπή, επισήμανε ότι «εμείς ως ΚΚΕ ξεκινάμε από το χαρακτήρα της ΧΑ. Θεωρούμε - και όχι μόνο εμείς - ότι η ΧΑ είναι μια οργάνωση η οποία ασπάζεται και προβάλλει τον εθνικοσοσιαλισμό, τη δράση του Χίτλερ και των SS. Ειναι μια ναζιστική οργάνωση, εγκληματική. Οι εγκληματικές ενέργειες που έχουν διαπράξει στελέχη της ΧΑ εναντίον εργαζομένων, νέων ανθρώπων, μεταναστών, απορρέουν από το ναζιστικό χαρακτήρα, από τη ναζιστική ιδεολογία αυτού του κόμματος. Θεωρούμε επίσης ότι υπάρχει και είναι επαρκές το νομικό πλαίσιο για να αντιμετωπιστούν οι εγκληματικές ενέργειες της ΧΑ».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org