Τετάρτη 19 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
ΛΑΡΙΣΑ
Παρεμβάσεις για τις κατασκευές και την αντισεισμική θωράκιση

Σειρά πρωτοβουλιών από την ΤΕ Εργατών Λάρισας του ΚΚΕ και τους υποψηφίους της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Από τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο υποψήφιος δήμαρχος Λάρισας, Γ. Λαμπρούλης και ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Λάρισας, Τ. Τσιαπλές
Από τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο υποψήφιος δήμαρχος Λάρισας, Γ. Λαμπρούλης και ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Λάρισας, Τ. Τσιαπλές
Αύριο Πέμπτη, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας διοργανώνεται από την Τομεακή Επιτροπή Εργατών Λάρισας του ΚΚΕ εκδήλωση με θέμα «Η θέση του ΚΚΕ για τα έργα υποδομής, για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών και την αντιμετώπιση της ανεργίας στον κλάδο των κατασκευών». Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Λάρισας, Τάσος Τσαπλές και ο βουλευτής του Κόμματος και υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων, Γιώργος Λαμπρούλης, ενώ θα συμμετάσχουν επίσης φορείς και σωματεία εργαζομένων που ασχολούνται με τις κατασκευές.

Η εκδήλωση αυτή κορυφώνει μια δραστηριότητα της ΚΟ Λάρισας του ΚΚΕ τις προηγούμενες μέρες, στο πλαίσιο της οποίας ο Τάσος Τσιαπλές και ο Γιώργος Λαμπρούλης παραχώρησαν τη Δευτέρα συνέντευξη Τύπου για την αντισεισμική προστασία, απ' το βήμα της οποίας κατήγγειλαν την απουσία σχεδιασμού και διεκδίκησης άμεσων μέτρων ανακούφισης σε περίπτωση σεισμού, αλλά και ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού για την αντισεισμική θωράκιση της περιοχής, προσάπτοντας ευθύνες στην Περιφερειακή Αρχή και τις Δημοτικές Αρχές της Θεσσαλίας.

Υπογράμμισαν ότι η αντισεισμική θωράκιση της χώρας είναι ζωτικής σημασίας μεγάλο έργο υποδομής, που δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με τη λογική του κόστους. Ανέπτυξαν συγκεκριμένο και ιεραρχημένο πλαίσιο διεκδικήσεων για άλλη πολιτική γης, επανακαθορισμό των χρήσεών της, απομάκρυνση των στρατιωτικών εγκαταστάσεων από τις πόλεις, απόκτηση νέων ελεύθερων χώρων, δραστική μείωση συντελεστών δόμησης, συγκοινωνιακό και κυκλοφοριακό σχεδιασμό και ρυθμίσεις για αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών κ.λπ.

Στάθηκαν, ιδιαίτερα, στην ανάγκη συνεχούς ενημέρωσης του κόσμου και θεσμοθέτησης ενός ολοκληρωμένου, αξιόπιστου και εφαρμόσιμου σχεδίου αντιμετώπισης των σεισμών σε όλη τη χώρα. Σημείωσαν ότι απαιτείται εκσυγχρονισμός και ενίσχυση του μηχανισμού επέμβασης.

Δε συμφέρουν το κεφάλαιο

Παρότι αυτά τα μέτρα θα έπρεπε να είναι αυτονόητα για την Κεντρική, την Περιφερειακή και Τοπική Διοίκηση, δεν παίρνονται, γιατί δε συμφέρουν το μεγάλο κεφάλαιο, σημείωσαν και τόνισαν: «Τα αυτονόητα για τον εργαζόμενο λαό μπορούν να γίνουν πράξη σε όλη τους την έκταση, μόνο σε μια κοινωνία που η οργάνωση και ο σκοπός της παραγωγής θα είναι η ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, σε μια κοινωνία που την εξουσία θα την έχει ο εργαζόμενος λαός. Ωστόσο, και σήμερα, διεκδικούμε τέτοια μέτρα. Η "Λαϊκή Συσπείρωση", στην Περιφέρεια και στους Δήμους, αυτά θα διεκδικεί και θα προσπαθεί να οργανώσει την πάλη του λαού για να τα επιβάλει. Γι' αυτό και οι εργαζόμενοι, οι φτωχοί αγρότες και επαγγελματίες, πρέπει να δώσουν δύναμη και στις εκλογές στα ψηφοδέλτιά μας».

Στην ανάγκη αντισεισμικής θωράκισης εστιάστηκε η συζήτηση και κατά τη συνάντηση που είχαν ο Τ. Τσιαπλές και ο Γ. Λαμπρούλης χτες με τον πρόεδρο και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ Κ/Δ Θεσσαλίας, για να τους εκθέσουν τις προτάσεις και τις θέσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τα αναγκαία έργα υποδομής που έχει ανάγκη η Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας και γενικότερα η χώρα.

Αναδείχθηκαν οι ευθύνες της Περιφερειακής Αρχής και των Δημοτικών Αρχών της Θεσσαλίας και για την απουσία προσεισμικού ελέγχου, ιδιαίτερα των δημόσιων κτιρίων. Παρατέθηκαν μια σειρά από στοιχεία αναφορικά με τους ελάχιστους προσεισμικούς ελέγχους, όπου από τα 90.000 περίπου δημόσια κτίρια σε όλη τη χώρα μόλις το 14% έχει ελεγχθεί.

Σε συνθήκες καπιταλισμού, οι προσεισμικοί έλεγχοι κτιρίων δεν αποφέρουν γρήγορα και μεγάλα κέρδη. Αντίθετα, με μια οργάνωση της κοινωνίας που στο επίκεντρό της έχει τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, οι προσεισμικοί έλεγχοι είναι σε πρώτη προτεραιότητα και γιατί καλύπτουν τη λαϊκή ανάγκη, όσο και γιατί δημιουργούν χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Την πολιτική της μεγιστοποίησης του καπιταλιστικού κέρδους, τόνισαν οι δύο υποψήφιοι του ΚΚΕ, και της συνακόλουθης μη διάθεσης πόρων για την επίλυση των λαϊκών προβλημάτων και την αντισεισμική θωράκιση, υπηρέτησαν πιστά τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΝΔ, αλλά και όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και οι εκπρόσωποί τους στις Τοπικές Διοικήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ