Σάββατο 13 Ιούλη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Για τα προβλήματα των στρατιωτικών με σύζυγο δημόσιο υπάλληλο

Ο Σύνδεσμος υποστήριξης και συνεργασίας μελών Ενόπλων Δυνάμεων απευθύνεται με επιστολή του στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας και στα κόμματα, γνωστοποιώντας προβλήματα που συναντούν οι στρατιωτικοί με σύζυγο δημόσιο υπάλληλο και αναφέρεται ιδιαίτερα σε αυτά τα ζητήματα η Ενωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, η οποία μαζί με άλλα προβλήματα τονίζει:

«Ενα από τα σημαντικότερα προβλήματα που απασχολεί πολλούς συναδέλφους οι οποίοι είναι παντρεμένοι με δημόσιο υπάλληλο, είναι το θέμα της συνυπηρέτησης, το οποίο αποτελεί βασικό κομμάτι της ισορροπίας της οικογένειας του στρατιωτικού. Η συχνότητα των μεταθέσεων (κάθε 3-4 έτη έως τη συνταξιοδότησή του στα 40 έτη) επιβάλλει τη διατήρηση δύο κατοικιών σε διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας. Εκτός από τα αντικειμενικά προβλήματα που προκαλούνται εκ των πραγμάτων, δημιουργούνται επιπλέον δισεπίλυτα οικονομικά και σοβαρά οικογενειακά προβλήματα».

Σε απάντηση στην επιστολή του ΣΥΣΜΕΔ, το ΚΚΕ τονίζει:

«Λάβαμε την από 5/7/13 επιστολή σας, καθώς και αυτή της Ενωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας που αναφέρεται στο ζήτημα της συνυπηρέτησης Στρατιωτικού με σύζυγο Δημόσιο Υπάλληλο.

Θέλουμε να σας γνωρίσουμε ότι το ΚΚΕ έχει ως αφετηρία και ως πάγια αρχή την ικανοποίηση των συνεχώς διευρυνόμενων αναγκών των εργαζομένων, ένστολων ή μη και στέκεται αλληλέγγυο στα δίκαια αιτήματα του προσωπικού των ΕΔ και των οικογενειών τους.

Θέση μας είναι ότι αποτελεί ευθύνη της κυβέρνησης η άμεση επίλυση αυτών των προβλημάτων όπως κι αυτό της συνυπηρέτησης με τον τρόπο που προτείνει η Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Μ. Επίσης, θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρξει μέριμνα για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών για το διάστημα που η οικογένεια αναγκάζεται να διαμένει χωριστά διατηρώντας δύο κατοικίες και επιβαρύνεται πολλαπλάσια και οικονομικά. Γι' αυτό είμαστε σύμφωνοι ότι είναι αναγκαίο να λυθούν άμεσα τα προβλήματα που αναφέρετε με την επιστολή σας.

Γενικότερα τα προβλήματα που αναφέρονται στην επιστολή της Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Μ., οφείλονται στην πολιτική που ακολουθεί η σημερινή κυβέρνηση αλλά και όλες οι προηγούμενες. Είναι η πολιτική που φέρνει μειώσεις μισθών, συντάξεων, αύξηση της φορολογίας, περικοπές κοινωνικών δαπανών.

Θα θέλαμε επίσης να σας ενημερώσουμε ότι το Κόμμα μας έχει επανειλημμένα αναδείξει ζητήματα που αφορούν εργασιακά, μισθολογικά, ασφαλιστικά, δικαιώματα τόσο των στρατιωτικών αλλά και γενικότερα των ένστολων με παρεμβάσεις στο Κοινοβούλιο και με τη γενικότερη δράση του».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ