Σάββατο 13 Ιούλη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις ενάντια στο πολυνομοσχέδιο

Στάση εργασίας και συγκέντρωση έξω από το ξενοδοχείο «Caravel», όπου εκείνη την ώρα πραγματοποιούνταν η Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας, έκαναν οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, χτες το μεσημέρι, δίνοντας συνέχεια στις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις. Το Συνδικάτο ΟΤΑ Νομού Αττικής κατέθεσε ψήφισμα στη συνέλευση της ΚΕΔΕ, στο οποίο σημειώνει: «Καμιά απόλυση - "διαθεσιμότητα". Νέες προσλήψεις για τις κοινωνικές δομές, που παραμένουν ανεπαρκείς και σήμερα αποδεκατίζονται. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους».

Οι ταξικές δυνάμεις στους ΟΤΑ ξεκαθάρισαν επίσης πως είναι «ριζικά αντίθετοι με τους δημάρχους που κάνουν λόγο για επιμερισμό των απολύσεων μεταξύ κεντρικής και τοπικής διοίκησης, για δήθεν "αξιοκρατική" αξιολόγηση, γιατί στην ουσία αποδέχονται και νομιμοποιούν τις απολύσεις». Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ συνεχίζουν τον αγώνα τους και προετοιμάζονται για την πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 16 Ιούλη με καθημερινές συνελεύσεις, συσκέψεις, συγκεντρώσεις και πορείες στους δήμους.

Στη Θεσσαλονίκη

Με απεργίες, καταλήψεις, συνελεύσεις και άλλες κινητοποιήσεις συνεχίζουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι στους δήμους της Θεσσαλονίκης. Χτες, σε καταλήψεις των Δημαρχείων προχώρησαν οι εργαζόμενοι των Δήμων Θεσσαλονίκης, Ευόσμου - Κορδελιού, Παύλου Μελά, Πυλαίας - Χορτιάτη, Θερμαϊκού. Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ευόσμου - Κορδελιού αποφάσισε το κλείσιμο όλων των υπηρεσιών του δήμου μέχρι την Τρίτη 16 Ιούλη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ