Σάββατο 13 Ιούλη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΣΥΚΕΩΝ
Συμφωνεί με τις απολύσεις, καταφεύγει σε προβοκάτσιες

Με μια προβοκατόρικη ενέργεια, ο ΠΑΣΟΚος δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών επιχείρησε να κρύψει τη συμφωνία του με την πολιτική συγκυβέρνησης - ΕΕ - κεφαλαίου που ευθύνεται για τις χιλιάδες απολύσεις και να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα.

Ο δήμαρχος Σ. Δανιηλίδης, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Πέμπτη, παρουσίασε φωτοτυπίες άρθρων του Ριζοσπάστη της περιόδου 2001 και 2002 τα οποία αναφέρονταν σε προσπάθειες στελεχών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ να δημιουργήσουν οπλισμένα τμήματα δημοτικής αστυνομίας, στα πρότυπα της ΕΛ.ΑΣ. και καταδίκαζαν αυτούς τους σχεδιασμούς που ήθελαν να μετατρέψουν τους δημοτικούς αστυνομικούς σε «πραιτοριανούς» και «κουμπουροφόρους» και να τους εντάξουν στους κατασταλτικούς μηχανισμούς του κράτους.

Με αυτή την πρακτική προσπάθησε να εμφανίσει ως δήθεν υποκριτική τη στήριξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον αγώνα ενάντια στις απολύσεις.

Πράγματι το ΚΚΕ από τότε που άρχισε να λειτουργεί η Δημοτική Αστυνομία, τόνιζε οτι οι εκάστοτε κυβερνήσεις έχτιζαν μεθοδικά τη μετεξέλιξή της σε προέκταση της ΕΛ.ΑΣ. Ενώ το νόμο 3731/2008 προβλέφθηκε να παρέχεται στα μέλη της εκπαίδευση παρόμοια με αυτή των Αστυνομικών Σχολών, να έχουν ανακριτικά καθήκοντα και δομή αντίστοιχη με τη δομή της ΕΛ.ΑΣ. και επιβεβαιώθηκε. Αλλά για να μην λαθροχειρεί, θυμίζουμε στον κ. δήμαρχο πως η θέση του ΚΚΕ που εκφράζεται στους δήμους μέσω της «Λαϊκής Συσπείρωσης» είναι ξεκάθαρη: Οι υπάλληλοι που εργάζονται στην ειδική υπηρεσία της Δημοτικής Αστυνομίας δεν έχουν καμία δουλειά να μεταφερθούν στην ΕΛ.ΑΣ. Χρειάζεται να παραμείνουν στην Τοπική Διοίκηση, με ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις με τους άλλους δημοτικούς υπαλλήλους, με καθήκοντα που θα αφορούν αποκλειστικά και μόνο στην εξυπηρέτηση των αναγκών των ασθενέστερων κοινωνικών και ειδικών ομάδων, την όσο το δυνατό πιο ανθρώπινη λειτουργία των πόλεων και δε θα χρησιμοποιούνται από τις δημοτικές αρχές σε καμία περίπτωση ως όργανα αυταρχισμού για συλλήψεις και καταστολή.

Τα έργα και οι ημέρες του δημάρχου είναι γνωστά. Μόλις προχτές, ως πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ, ζήτησε την απόλυση όλων των αγροφυλάκων, των εργαζομένων στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων και των εργαζομένων στη Δημόσια Εταιρεία Εκπόνησης Μελετών Κατασκευής Νοσοκομείων. Δεν είναι πρώτη φορά που καταφεύγει στον πιο αγοραίο αντικομμουνισμό, όταν ξεμπροστιάζεται η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησής του.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ