Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 13 Ιούλη 2013 - 2η έκδοση - αριθ. φύλλου: 11597

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταψηφίζει το πολυνομοσχέδιο και ζητά ονομαστική ψηφοφορία

ΣΕΛ.  11
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΕΑΣ
Αλέκα Παπαρήγα: Προγραμματισμένη η φθορά της αμυντικής βιομηχανίας

ΣΕΛ.  3

ΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ και γκρέμισμα της εκμετάλλευσης

Εκδήλωση της Οργάνωσης Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ στο Αιγάλεω

  • Η νέα γενιά, που την έκαναν πρωταθλητή στην ανεργία, να συσπειρωθεί και να παλέψει οργανωμένα στηρίζοντας τις πρωτοβουλίες των κομμουνιστών για την προστασία των ανέργων και των οικογενειών τους, την αλληλεγγύη.
  • Απαιτείται οργάνωση της πάλης, μέσα από τα σωματεία, τις επιτροπές ανέργων, τις λαϊκές επιτροπές στη γειτονιά, τις επιτροπές αγώνα του ΜΑΣ στις σχολές.
  • Η ανεργία θα λυθεί οριστικά με την ανατροπή του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος που είναι η ρίζα των προβλημάτων λαού και νεολαίας. Σ' αυτή την πάλη καλεί το ΚΚΕ και η ΚΝΕ.
  • Η νέα γενιά μπορεί και πρέπει να γίνει γενιά «χαμένη» για τον καπιταλισμό, γενιά «κερδισμένη» με την πάλη για την οικοδόμηση του σοσιαλισμού - κομμουνισμού.

ΣΕΛ.  6  -  7

Δράση χωρίς σταματημό για την απεργία την Τρίτη 16 Ιούλη
  • Καλούν ΠΑΣΕΒΕ, ΟΓΕ, ΟΒΣΑ, ΕΕΔΥΕ.
  • Αμεση ανταπόκριση Ομοσπονδιών, Συνδικάτων, με αποφάσεις και καλέσματα για οργάνωση της μάχης.
  • Αθήνα, στις 10.30 π.μ. στην Ομόνοια η κεντρική συγκέντρωση.
  • Θεσσαλονίκη στις 10.30 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου.

ΣΕΛ.  9

Επικίνδυνο αλισβερίσι

Η προβολή από τα αστικά ΜΜΕ της επίσκεψης του Αν. Σαμαρά στις ΗΠΑ και η συνάντηση με τον Ομπάμα, προβάλλεται με ενθουσιασμό, ως ένα ακόμη βήμα αναβάθμισης της Ελλάδας στην περιοχή της Αν. Μεσογείου. Τη γεωπολιτική αναβάθμισή της, αυτό προβάλλουν, με δεδομένη την ατζέντα των θεμάτων που θα συζητηθούν ανάμεσα στις δύο κυβερνήσεις, όπως επίσης συνάγεται από τα ρεπορτάζ από τις ίδιες τις ΗΠΑ. Στήριξη στην οικονομία της Ελλάδας λένε, μιλούν για τον καθορισμό της ΑΟΖ, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, την εκμετάλλευση των ενεργειακών αποθεμάτων της χώρας από μονοπωλιακούς ομίλους, την «επίλυση» του Κυπριακού με προετοιμασία νέου σχεδίου «Ανάν». κλπ. Μόνο που όλ' αυτά διαδραματίζονται σε μια περιοχή που η μεγάλη όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών εγκυμονεί κινδύνους για τους λαούς ακόμη και πολεμικής σύγκρουσης, διαπλέκονται με ανταγωνισμούς μεταξύ των χωρών της περιοχής, συνδέονται με την ενεργότερη ένταξη της Ελλάδας στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και της Βόρειας Αφρικής. Που μυρίζει μπαρούτι. Ενώ όλη η ατζέντα περιλαμβάνει τομείς που ενδιαφέρουν τα μονοπώλια, τις επενδύσεις, την κερδοφορία. Και μάλιστα, όταν την ίδια ώρα η ΕΕ συζητά επίσης για τις ΑΟΖ. Ο λαός μας είναι ο μεγάλος χαμένος απ' αυτό το επικίνδυνο αλισβερίσι.



ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ - ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΑ
Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις

ΣΕΛ.  8
ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΑΧΑΪΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Θερινό σινεμά για νέους άνεργους

ΣΕΛ.  6
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΑΧ. ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ
Απεργία ενάντια στην πώληση

ΣΕΛ.  24
ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ
Πρωτοβουλίες σωματείων ενάντια στην κατάργηση

ΣΕΛ.  15
Συλλαμβάνει πεντάχρονα παιδιά ο ισραηλινός στρατός

ΣΕΛ.  12
Κινητοποίηση της ΚΝΕ τη Δευτέρα 11 π.μ. στο υπουργείο Παιδείας

Παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 15 Ιούλη, στις 11 το πρωί, στο υπουργείο Παιδείας διοργανώνει η ΚΝΕ, ενάντια στην κατάργηση ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ - ΕΠΑΣ και στις απολύσεις εκπαιδευτικών.


ΣΕΛ.  8

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ