Σάββατο 13 Ιούλη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΠΕΡΓΙΑ 16 ΙΟΥΛΗ
Ολοι στη μάχη για την επιτυχία της

Καλούν ΠΑΣΕΒΕ, ΟΓΕ, ΟΒΣΑ, ΕΕΔΥΕ. Αμεση ανταπόκριση Ομοσπονδιών και Συνδικάτων με αποφάσεις και καλέσματα για οργάνωση της μάχης

Στη μάχη για την προετοιμασία και την επιτυχία της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας την Τρίτη 16 Ιούλη και των απεργιακών συγκεντρώσεων σε όλη τη χώρα έχουν ριχτεί οι ταξικές δυνάμεις, το ΠΑΜΕ, στους τόπους δουλειάς και στις γειτονιές. Στην Αθήνα, η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έχει οριστεί στις 10.30 π.μ. στην Ομόνοια και στη Θεσσαλονίκη στις 10.30 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Στην προμετωπίδα της απεργιακής συγκέντρωσης είναι η άμεση απόσυρση του πολυνομοσχεδίου, που συντρίβει τα εναπομείναντα εργατικά δικαιώματα. Που ρίχνει ακόμα παρακάτω τον κατώτατο μισθό, απολύει χιλιάδες εργαζόμενους στο Δημόσιο, κάνει σε νέες περικοπές στον ΕΟΠΥΥ, αυξάνει δραματικά τη φορολογία σε εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους.

Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία απευθύνει και η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ).

Αμεσες ήταν οι αποφάσεις δεκάδων Ομοσπονδιών και Συνδικάτων για συμμετοχή στην απεργία. Ενδεικτικά, στην απεργία καλούν: Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας, Ομοσπονδία Τύπου - Χάρτου, Εργατικό Κέντρο Σάμου, Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ, Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, Σύλλογος Παρασκευαστών (ΕΤΕΠ) Πανεπιστημίου Αθηνών, Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, Συνδικάτο Χρηματοπιστωτικού, Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, ΝΤ ΑΔΕΔΥ Σάμου, Σωματείο Εργαζομένων Coca - Cola Πάτρας, Σωματείο Εργαζομένων ΕΒΓΑ, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλιούπολης, Ενωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Σάμου. Επίσης, απεργία αποφάσισαν οι Ομοσπονδίες των εργαζομένων (ΠΟΕΔΗΝ) και των γιατρών (ΟΕΝΓΕ) στα δημόσια νοσοκομεία καθώς των γιατρών στον ΕΟΠΥΥ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ).

Κάλεσμα στους ναυτεργάτες να συμμετάσχουν μαζικά την Τρίτη στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια απευθύνουν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ. Παράλληλα, καταγγέλλουν το γεγονός ότι οι δυνάμεις του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού στην ΠΝΟ αρνήθηκαν να γίνει συνεδρίαση της ΕΕ της Ομοσπονδίας, με θέμα τη συμμετοχή στην πανεργατική απεργία της Τρίτης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απεργιακός ξεσηκωμός για να αποσυρθεί το αντεργατικό έκτρωμα(2021-05-28 00:00:00.0)
Ολοι σήμερα στην πανεργατική απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις!(2017-12-14 00:00:00.0)
Ολοι στη μάχη για την επιτυχία της(2013-07-13 00:00:00.0)
Εντείνεται η δραστηριότητα για την επιτυχία της απεργίας(2011-10-08 00:00:00.0)
Αυξάνονται οι αποφάσεις για συμμετοχή στην απεργία(2011-10-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ