Σάββατο 13 Ιούλη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΑΫΠΝΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ - ΑΦΑΝΤΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ

ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ: «Δεν κοιμάμαι καλά τη νύχτα όταν ξέρω ότι θα χάσουν τη δουλειά τους τόσοι. Δεν είναι εύκολο, ακόμα και από συναισθηματικής απόψεως. Αν πρέπει ωστόσο να υπογράψω απολύσεις, το καλύτερο που μπορώ τουλάχιστον είναι να κάνω την καλύτερη επιλογή ως προς το ποιος πρέπει να χάσει τη δουλειά του» (ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο αμερικανικό πρακτορείο «Bloomberg»).

ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ: «Διαστάσεις πολιτικής εξαπάτησης λαμβάνει η προσπάθεια του υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση να παρουσιάσει αύξηση της απασχόλησης με τη στατιστική ανεργία να εξακολουθεί να καλπάζει» (στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ).

ΜΕ ΚΑΡΜΠΟΝ: «Σε 2.800 απολύσεις αποφασίζει να προχωρήσει στον δημόσιο τομέα η κυβέρνηση της Ρουμανίας, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του κρατικού μηχανισμού. Ο Πόντα υποσχέθηκε ότι οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων δεν θα επηρεάσουν σε καμιά περίπτωση τους τομείς υπηρεσιών Υγείας και εκπαίδευσης» (στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ: «Το ερώτημα "ποιο είναι το σχέδιο για την επόμενη μέρα" δεν έχει καμιά σχέση με τον αντικαπιταλιστικό αγώνα (...) Ο αντικαπιταλιστικός αγώνας ουδόλως απασχολεί τον άνεργο, τον δημόσιο υπάλληλο, τη μεσαία τάξη (...) Η αγωνία για το μέλλον δεν συναρτάται με σοσιαλιστικές ρήξεις και επαναστάσεις» (αρθρογράφος στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ εξηγεί στην ηγεσία του τι πρέπει να κάνει / ΕΘΝΟΣ).

ΔΟΚΟΣ: «Στο μικρό νησάκι που βρίσκεται δίπλα στην Υδρα και είναι ολόκληρο χαρακτηρισμένο ως αρχαιολογικός χώρος αποβιβάστηκε μπουλντόζα η οποία εκχέρσωσε δεκάδες στρέμματα, άνοιξε δρόμους και κατέστρεψε τρεις βυζαντινούς τάφους. Οι δράστες παραμένουν ασύλληπτοι. Τις ίδιες μέρες σε κοντινό σημείο κατασκευάστηκε και μια μικρή προβλήτα» (στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΜΙΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑ: «Χιλιάδες εργαζόμενοι σε όλη τη χώρα ανταποκρίθηκαν στην κήρυξη της πρώτης γενικής απεργίας εδώ και 22 χρόνια, βγαίνοντας στους δρόμους για να ζητήσουν καλύτερους εργασιακούς όρους και βελτίωση των κρατικών υπηρεσιών (...) Στο Ρίο ντε Ζανέιρο, περίπου 2.500 εργαζόμενοι έκαναν πορεία στο κέντρο της πόλης (...) Στο Σάντος, λιμενεργάτες απέκλεισαν την πρόσβαση στο μεγαλύτερο λιμάνι της νότιας Αμερικής (...) Αρκετά νοσοκομεία λειτούργησαν μόνο με προσωπικό ασφαλείας. Οι εργαζόμενοι πάντως στις δημόσιες συγκοινωνίες στο Ρίο ντε Ζανέιρο και το Σάο Πάολο δεν συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις» (πληροφορίες από «Associated Press»).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ