Σάββατο 13 Ιούλη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΥ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ
Απεργία ενάντια στην πώληση

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Χρηματοπιστωτικού Συστήματος

Eurokinissi

Σε 24ωρη απεργία προχώρησαν χτες οι εργαζόμενοι του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ενάντια στην προωθούμενη πώλησή του.

«Η πώληση του ΤΤ είναι η συνέχεια του κύκλου συγχωνεύσεων και εξαγορών στο χρηματοπιστωτικό σύστημα», σημειώνει με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ Χρηματοπιστωτικού Συστήματος. Και συνεχίζει: «Εντάσσεται στη συνέχιση των ανακατατάξεων, των ανταγωνισμών των τραπεζικών ομίλων που διεκδικούν μερίδιο στην αγορά, υπακούει στην ανάγκη για ακόμα περισσότερη συγκέντρωση των τραπεζικών ομίλων για να θωρακιστεί η κερδοφορία τους».

Οι εργαζόμενοι, ωστόσο, δε βρίσκονται μόνο αντιμέτωποι με τους σχεδιασμούς του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (όπου ανήκει το ΤΤ) για το ξεπούλημα του Ταμιευτηρίου, αλλά και με τις συνδικαλιστικές ηγεσίες (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - Α.Π.), που επιδιώκουν να αποπροσανατολίσουν τον αγώνα τους.

Είναι ενδεικτικό ότι στη σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων γίνεται λόγος για «θολή διαδικασία εκποίησης», καθώς και για μη τήρηση των συμφωνηθέντων από την πλευρά του ΤΧΣ, ενώ αναζητά «δημόσιο έλεγχο» παραπέμποντας στα Ταμιευτήρια άλλων καπιταλιστικών χωρών.

«Κρύβουν από τους εργαζόμενους», επισημαίνει το ΠΑΜΕ Χρηματοπιστωτικού Συστήματος, «τον πραγματικό αντίπαλο, που είναι η πολιτική της ανταγωνιστικότητας της ΕΕ και η έξοδος προς όφελος του κεφαλαίου από την καπιταλιστική κρίση. Παραχαράσσουν την αιτία που οδηγεί σε συγχωνεύσεις και εξαγορές, που είναι η διασφάλιση της κερδοφορίας των τραπεζικών ομίλων».

Για να καταλήξει: «Οι εργαζόμενοι δεν έχουν κανένα συμφέρον να μπλέκονται στους σχεδιασμούς των τραπεζιτών, αλλά να οργανώσουν την πάλη τους στο σύνολο του κλάδου για να εμποδίσουν τα χειρότερα. Χωρίς καμιά υποχώρηση, καμιά συνδιαλλαγή. Να πουν όχι σε κάθε μορφή απόλυσης, όχι σε περαιτέρω μειώσεις».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ