Κυριακή 16 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Καταγγέλλει την κυβερνητική επίθεση στους εργαζόμενους στον Τύπο

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ για την κατάπτυστη ανακοίνωση που εξέδωσε η ΝΔ την Παρασκευή

Επίθεση στους εργαζόμενους στον Τύπο και στις συνδικαλιστικές τους οργανώσεις εξαπέλυσε την Παρασκευή η ΝΔ, με αφορμή ανακοίνωση (την Πέμπτη) του Διασωματειακού των εργαζομένων στον Τύπο και τα ΜΜΕ, για συνέχιση των επαναλαμβανόμενων 24ωρων απεργιών σε όλα τα ΜΜΕ. Το Διασωματειακό υπογράμμιζε μεταξύ άλλων τις ευθύνες των κομμάτων που κυβέρνησαν «για τα φαινόμενα διαφθοράς» στο Δημόσιο, τονίζοντας πως η παραπλανητική εκστρατεία της κυβέρνησης περί διαφθοράς θα επεκταθεί και σε άλλους δημόσιους οργανισμούς, με στόχο την εκποίηση ή το κλείσιμό τους.

Κατήγγειλε ακόμη την κυβέρνηση και το ΕΣΡ για την προσπάθεια φίμωσης του «902 TV» και άλλων σταθμών, όπως και την «Digea», που «αυθαίρετα και παράνομα διακόπτει και παρεμποδίζει την εκπομπή σήματος του "902 TV"». Απαντώντας στα παραπάνω, η ΝΔ έγραψε θρασύτατα σε ανακοίνωσή της: «Η ανακοίνωση των καθοδηγούμενων συνδικαλιστών δημοσιογράφων είναι δείγμα του πανικού τους, τώρα που αμφισβητούνται τα προνόμια κάποιων εκλεκτών τους. Ενα είναι βέβαιο, ότι επιβάλλουν τη φίμωση τώρα που ο Εισαγγελέας ακουμπάει και τους ίδιους στο "μαγαζί" τους, το οποίο δυστυχώς πληρώνει ο ελληνικός λαός. Είναι προφανές ότι είμαστε απέναντί τους, αλλά δίπλα στους "φιμωμένους» από τη συνδικαλιστική τους ηγεσία εργαζόμενους στα ΜΜΕ».

Σε σχόλιο που εξέδωσε την Παρασκευή, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει για την ανακοίνωση της ΝΔ σχετικά με την απεργία των δημοσιογράφων: «Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη σημερινή κατάπτυστη ανακοίνωση της ΝΔ με την οποία προαναγγέλλει διώξεις σε βάρος συνδικαλιστικών οργανώσεων και εργαζομένων που παλεύουν για το δικαίωμά τους στη δουλειά. Οσο για τους διάφορους "εκλεκτούς", που έχουν παρελάσει δεκαετίες τώρα από την ΕΡΤ, η ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα να τους αναζητήσουν στο εσωτερικό τους.

Τη φίμωση στην ενημέρωση, που επικαλείται η ΝΔ, δεν επιβάλλουν οι αγώνες των εργαζομένων, την επιβάλλει η ίδια η κυβέρνηση, με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, το κράτος και οι μηχανισμοί τους, που κόβουν ακόμη και το σήμα σταθμών, όπως ο "902", απειλούν με κυρώσεις από το ΕΣΡ και κάνουν πλάτες στις επιδιώξεις και τους εκβιασμούς των μεγαλοϊδιοκτητών των ΜΜΕ».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org