Κυριακή 16 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΥΠΟΥ - ΧΑΡΤΟΥ
Καταγγέλλει τη στάση της ΕΣΗΕΑ

Τη στάση της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Τύπου - Χάρτου. Αναλυτικά, στην ανακοίνωση τονίζει:

«Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας Τύπου και Χάρτου καταγγέλλει στους εργαζόμενους του κλάδου σε όλη την εργατική τάξη την ηγεσία της ΕΣΗΕΑ.

Ενώ κηρύσσει απεργία στον κλάδο, δεν παίρνει κανένα μέτρο για τη διασφάλισή της. Μέλη της παρέδωσαν ύλη προετοιμάζοντας την έκδοση των εφημερίδων, κάνοντας ουσιαστικά ανοιχτή απεργοσπασία.

Τι απεργία είναι αυτή; Οταν η ύλη είναι στα τυπογραφεία έτοιμη να τυπωθεί; Ποιος ετοίμασε αυτή την ύλη; Η ΕΣΗΕΑ λέει μεγάλες κουβέντες και οι εφημερίδες λειτουργούν κανονικά. Τα μέλη τους κάνουν ανοιχτή απεργοσπασία προετοιμάζοντας την έκδοση των εφημερίδων.

Μεταθέτουν τις δικές τους ευθύνες στους εργαζόμενους στην εκτύπωση και την προεκτύπωση, ζητούν αυτοί να σηκώσουν το βάρος της απεργίας. Διαβάλλουν και συκοφαντούν τα ταξικά εργατικά σωματεία.

Πρόκειται για απαράδεκτη στάση της ηγεσίας της ΕΣΗΕΑ που αποκαλύπτει την υποκρισία της και το ρόλο που παίζει. Αντί να κάνουν περιφρούρηση στο χώρο τους προστατεύοντας τα μέλη τους, αφήνουν να εξελιχθεί η διαδικασία έκδοσης των εφημερίδων, ενώ ταυτόχρονα παρεμβαίνουν και θέλουν να καθοδηγήσουν τα εργατικά σωματεία. Εχουν σταθερό μέτωπο ενάντια στις ταξικές δυνάμεις και το ΠΑΜΕ, που από την πρώτη στιγμή είναι στο πλευρό των εργαζομένων της ΕΡΤ και δείχνουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους.

Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου και τα σωματεία να καταδικάσουν την απόφαση της τρικομματικής κυβέρνησης για το κλείσιμο της ΕΡΤ με τις χιλιάδες απολύσεις.

Να δείξουμε την αλληλεγγύη μας κλιμακώνοντας τον αγώνα με συμμετοχή στις κινητοποιήσεις και με την παρουσία μας στο Ραδιομέγαρο.

ΤΟ ΨΕΜΑ ΚΑΙ Η ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΤΑΞΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org