Κυριακή 16 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διαδηλώσεις και συναυλίες στο Ραδιομέγαρο

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχόμενου που βάζει λουκέτο σε δημόσιους Οργανισμούς και την ΕΡΤ

Από τη χτεσινή συναυλία στο Ραδιομέγαρο

Icon

Από τη χτεσινή συναυλία στο Ραδιομέγαρο
Από τις 7 το απόγευμα της Παρασκευής ξεκίνησε η συναυλία στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, δίνοντας συνέχεια στις πολύμορφες εκδηλώσεις και διαδηλώσεις ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ.

Στη συναυλία, συμμετείχαν περίπου 500 μουσικοί και χορωδοί όλων των μουσικών συνόλων της ΕΡΤ, όπως της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας, της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής και της Χορωδίας. Το «παρών» έδωσαν επίσης η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, η Ορχήστρα και η Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, η Ορχήστρα και η Χορωδία του δήμου Αθηναίων, η Καμεράτα και οι Φιλαρμονικές των δήμων Αθήνας και Πειραιά.

Καθ' όλη τη διάρκεια της μέρας και ιδιαίτερα από την έναρξη της συναυλίας και μετά, πολύς ήταν ο κόσμος που βρέθηκε για τέταρτη μέρα στο προαύλιο του Ραδιομεγάρου. Παράλληλα, συνεχίζονται οι εκπομπές των εργαζομένων της ΕΡΤ, οι οποίες μεταδίδονται και από την οθόνη που έχει στηθεί στην είσοδο του Ραδιομεγάρου όλες αυτές τις μέρες.

Ασίγαστη παραμένει η συμπαράσταση από συνδικάτα και άλλους φορείς του κινήματος, στον απόηχο και της μεγάλης απεργιακής συγκέντρωσης την Πέμπτη, όπου το ΠΑΜΕ έδωσε το στίγμα της πραγματικής αλληλεγγύης, με τη συγκέντρωση στην πλατεία της Αγ. Παρασκευής και στη συνέχεια με τη μαζική παρουσία του έξω από το Ραδιομέγαρο.

Το βράδυ της Πέμπτης, μετά τη συγκέντρωση, διοργανώθηκε ξανά συναυλία στο Ραδιομέγαρο, από την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα, στο χώρο που κάνει τις πρόβες της και η οποία γέμισε από κόσμο. Συναυλία διοργανώθηκε την Παρασκευή και έξω από την ΕΡΤ 3 στη Θεσσαλονίκη, με μουσικά σχήματα της πόλης και μαζική παρουσία του κόσμου.

Σε γενικές τους συνελεύσεις, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ 3 (τηλεόραση - ραδιόφωνο) απέρριψαν τον κυβερνητικό ελιγμό για εκκαθάριση εν λειτουργία της ΕΡΤ, με εργαζόμενους συμβασιούχους διμηνίτες. Την Κυριακή, αποφάσισαν να καλέσουν σε μαζική παγκινητοποίηση έξω από το κτίριο της Λεωφόρου Στρατού, στις 7 μ.μ.

Την Παρασκευή, δόθηκε συνέντευξη Τύπου της EBU (Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ενωση) στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ, όπου, μεταξύ άλλων, τέθηκε προς την κυβέρνηση θέμα «αντιεπαγγελματικής» συμπεριφοράς, καθώς η ΕΡΤ έχει υπογράψει συμφωνίες που δεν μπορούν να αγνοηθούν.

Αργότερα το απόγευμα, η αντιπροσωπεία της EBU συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα και του παρέδωσε επιστολή που υπογράφουν 51 Γενικοί Διευθυντές κρατικών ραδιοτηλεοπτικών σταθμών, ζητώντας την απόσυρση της κυβερνητικής απόφασης και να εκπέμψει πάλι η ΕΡΤ. Ο υπουργός Οικονομικών φέρεται να τους επανέλαβε ότι στόχος είναι «να ανοίξει και πάλι το συντομότερο δυνατό η δημόσια ραδιοτηλεόραση», κάτι το οποίο, όμως, όπως είπε, «δεν μπορεί να συμβεί άμεσα».

Ακολούθησε συνάντηση με τον Φ. Κουβέλη, ο οποίος άπλωσε πάλι βούτυρο στην προπαγάνδα της κυβέρνησης, λέγοντας ότι «είναι άλλο πράγμα οι αναγκαίες αναδιαρθρώσεις και ο εκσυγχρονισμός, όσο και ο εξορθολογισμός της λειτουργίας της ΕΡΤ και τελείως διαφορετικό ζήτημα το μαύρο στην εικόνα». Κατέληξε, λέγοντας ότι «όποιος επιλέγει να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές αυτός έχει την ευθύνη, ας αναλάβουν, λοιπόν, την ευθύνη τους».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Για Μότσαρτ και Μπετόβεν(2013-03-31 00:00:00.0)
Συναυλία Ν. Μαμαγκάκη(2007-05-08 00:00:00.0)
Χριστουγεννιάτικη συναυλία(2005-12-16 00:00:00.0)
Μουσικο-ποιητική βραδιά(2004-07-08 00:00:00.0)
Βραδιά μουσικής μνήμης(2000-04-13 00:00:00.0)
μια συναυλία(1999-12-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ