Κυριακή 16 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Μπένζαμιν Νετανιάχου

Το διαχρονικό έγκλημα της κλοπής της παλαιστινιακής γης συνεχίζει και η σημερινή κυβέρνηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπένζαμιν Νετανιάχου, με την πολιτική των εποικισμών. Τον τερματισμό των εποικισμών η Παλαιστινιακή Αρχή έχει θέσει ως όρο για να ξανακαθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, θέμα που συνδυάζει με την έναρξη της συζήτησης με βάση τα σύνορα του 1967 σύμφωνα με πολλές αποφάσεις του ΟΗΕ και βέβαια απορρίπτει το κράτος - θύτης Ισραήλ.

Αν κανείς δει τα τελευταία στοιχεία όπως τα παραθέτει η ισραηλινή φιλειρηνική οργάνωση «Ειρήνη Τώρα», καταγράφεται περαιτέρω αύξηση των κατοικιών που καταπατούν παλαιστινιακά εδάφη. Μόνο το πρώτο τέταρτο του 2013 έχουν ανεγερθεί 865 σπίτια στη Δ. Οχθη. Επίσης, με πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης Νετανιάχου δόθηκε «πράσινο φως» για ανέγερση άλλων 583 νέων κατοικιών στον ήδη υπάρχοντα εποικισμό «Ιταμάρ» (σήμερα διαθέτει 137 σπίτια), ο οποίος είναι στην κυριολεξία σπαρμένος ανάμεσα σε πολλά παλαιστινιακά χωριά. Σύμφωνα επίσης με καταγγελίες, στα «σκαριά» βρίσκεται και άλλος εποικισμός, ο λεγόμενος Μπρουχίν, που σχεδιάζεται εδώ και καιρό με άλλες 550 κατοικίες.

Ολες αυτές οι εξελίξεις, σε συνδυασμό με τη συνεχιζόμενη πολιτική στραγγαλισμού του παλαιστινιακού λαού στη μαρτυρική Γάζα αλλά και στη Δυτική Οχθη, δείχνουν ότι το ισραηλινό κράτος με τη στήριξη και ανοχή των ιμπεριαλιστών κλιμακώνει την εξόντωση ενός λαού. Το δήθεν παλαιστινιακό κράτος που θέλει το Ισραήλ και οι ιμπεριαλιστές σύμμαχοί του στην πραγματικότητα είναι μια καρικατούρα κράτους, «διάσπαρτες νησίδες» που δεν μπορούν να επιβιώσουν. Ενα πραγματικά ανεξάρτητο και βιώσιμο παλαιστινιακό κράτος μπορεί να προκύψει μόνο με σύγκρουση του λαού με τα ιμπεριαλιστικά σχέδια και τερματισμό της ισραηλινής κατοχής.


Δ. Κ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ