Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 18 Ιούνη 2013 - αριθ. φύλλου: 11576

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Την Πέμπτη 20 Ιούνη η Περιφερειακή Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων

ΣΕΛ.  3
ΣΥΣΚΕΨΗ ΑΡΧΗΓΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Τσάκισμα των εργαζομένων της ΕΡΤ και επιτάχυνση των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων

ΣΕΛ.  7

ΛΥΣΗ Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ η συμπόρευση με το ΚΚΕ
  • Δημήτρης Κουτσούμπας: Η λύση δε βρίσκεται στις συνταγές που προτείνουν τα κόμματα του νέου διπολισμού, είτε με πυρήνα τη ΝΔ είτε με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ. Η διέξοδος βρίσκεται στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, στη λαϊκή συμμαχία, στη συμπόρευση με το ΚΚΕ
  • Λαϊκό ποτάμι το χτεσινό συλλαλητήριο αλληλεγγύης του ΠΑΜΕ στους εργαζόμενους της ΕΡΤ
  • Ο λαός, οι εργαζόμενοι πρέπει να γυρίσουν την πλάτη στα τερτίπια, στις επιδιώξεις των κομμάτων της συγκυβέρνησης, των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, που μοναδικό σκοπό και επιδίωξη έχουν να καθίσουν στο σβέρκο του λαού για να ικανοποιήσουν τις επιδιώξεις των μονοπωλίων και της ΕΕ.
  • Να ενταθεί η κοινή πάλη όλων των εργαζομένων, στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα. Δεν πρέπει να υπάρξει καμία επανάπαυση, δεν πρέπει ο λαός μας να αποπροσανατολιστεί και να ακούσει τα κηρύγματα που γίνονται αυτές τις μέρες με τα διάφορα σενάρια για τις εξελίξεις.

ΣΕΛ.  6  -  11

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αλληλεγγύη στον αγωνιζόμενο λαό της Τουρκίας

Το ΚΚΕ καταγγέλλει την κλιμάκωση της άγριας επίθεσης, με βάρβαρα μέσα και ωμότητες, που οργανώνει η κυβέρνηση Ερντογάν, το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης και η αστική τάξη της Τουρκίας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πολλαπλασιάζονται τα θύματα της επίθεσης, ενώ για πρώτη φορά υπήρξε ανοιχτή επέμβαση στρατιωτικών δυνάμεων.


ΣΕΛ.  23

ΚΚΕ
Προκλητική η κυβέρνηση

Αποτελεί πρόκληση η επίκληση της «αμαρτωλής ΕΡΤ» ως δικαιολογία για τις απολύσεις, για το κλείσιμο της ΕΡΤ και την παράδοσή της στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Ο πρωθυπουργός δεν έχει κανένα δικαίωμα να βάζει στο ίδιο τσουβάλι τους παρατρεχάμενους, τους βολεμένους και τους αυλικούς που το δικό του κόμμα, τα κόμματα της συγκυβέρνησης, αλλά και της αντιπολίτευσης, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, έχουν ανεχθεί χρόνια τώρα στην ΕΡΤ, με τους χιλιάδες εργαζόμενους που πετιούνται στο δρόμο. Είναι προκλητική η δήλωσή του ότι προτίμησε οι 2.000 απολύσεις, μέχρι τέλη Ιούνη, να γίνουν από την «αμαρτωλή ΕΡΤ» και όχι από άλλους δημόσιους οργανισμούς. Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δεν αφορά μόνο την ΕΡΤ, αλλά δεκάδες οργανισμούς και φορείς του Δημοσίου. Οι απολύσεις που έχουν δρομολογηθεί είναι 20.000. Στην πραγματικότητα ο κ. Σαμαράς προκλητικά λέει στους υπόλοιπους - υποψήφιους για απόλυση εργαζόμενους - ότι τους έδωσε παράταση 2 ή 3 μηνών. Καμία επανάπαυση. Να μην περάσει η διαιρετική και συκοφαντική προπαγάνδα της κυβέρνησης. Ερχεται η σειρά των εργαζομένων στα ΕΑΣ, στα ναυπηγεία, όλων όσοι έχουν ενταχθεί στο ΤΑΙΠΕΔ, των εκπαιδευτικών, και των εργαζομένων στους ΟΤΑ. Να καταργηθεί ΤΩΡΑ η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να πιστέψει στους ελιγμούς που κάνουν μεταξύ τους τα κόμματα της συγκυβέρνησης. Ολοι τους υποκλίνονται στην πολιτική της ΕΕ - ΔΝΤ και του κεφαλαίου που έχει οδηγήσει το λαό στη χρεοκοπία. Μόνη ελπίδα για το λαό είναι να τους γυρίσει την πλάτη, να οργανώσει τη λαϊκή συμμαχία με στόχο τη λαϊκή διακυβέρνηση - εξουσία, την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, την αποδέσμευση από την ΕΕ και τη μονομερή διαγραφή του χρέους.


Σήμερα η συγκέντρωση στην Ελευσίνα

Στις 8 μ.μ. στην πλατεία Ηρώων. Θα μιλήσει ο Δ. Κουτσούμπας

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα μιλήσει σε ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση που πραγματοποιούν οι Τομεακές Οργανώσεις Βιομηχανίας, Θριασίου - Μεγαρίδας του ΚΚΕ στην Ελευσίνα, σήμερα Τρίτη και ώρα 20.00, στην πλατεία Ηρώων.ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΑΘΗΝΑΣ
Παρέμβαση ενάντια στα σχέδια για λουκέτο στα ΕΑΣ

ΣΕΛ.  3
Αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ στη Λωρίδα της Γάζας

ΣΕΛ.  14
ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΑΕΙ - ΤΕΙ ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
Ολοκληρώθηκε το διήμερο φεστιβάλ

ΣΕΛ.  16   -   17
ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Σήμερα η τροπολογία για ΕΡΤ και δημόσιους φορείς

ΣΕΛ.  9
Πρωτοβουλία της ΚΝΕ για τα μαχητικά αθλήματα

ΣΕΛ.  16   -   17
ΤΑΞΙΚΕΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - «ΔΗΜ. ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Διαμαρτυρία στο ΣτΕ για τον αυταρχισμό

ΣΕΛ.  8


Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org