Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 16 Ιούνη 2013 - αριθ. φύλλου: 11575

Ο «Ριζοσπάστης» κυκλοφορεί σήμερα απεργιακός

Ο σημερινός «Ριζοσπάστης» είναι απεργιακός, με ύλη από την πανελλαδική απεργία αλληλεγγύης στους εργαζόμενους της ΕΡΤ, με ρεπορτάζ και αρθρογραφία για τον αγώνα των εργαζομένων της κρατικής ραδιοτηλεόρασης. Για να δυναμώσει η κοινή πάλη σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, κόντρα στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την κατάργηση και άλλων κρατικών Οργανισμών που θα πετά στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους, η πάλη να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος στην ΕΡΤ. Ο «Ριζοσπάστης», μαχητικός, κόντρα στην αστική προπαγάνδα για τη χειραγώγηση του λαού, όπως και ο τηλεοπτικός «902», που αναμεταδίδει το τηλεοπτικό πρόγραμμα των εργαζομένων της ΕΡΤ, αψηφώντας κυβερνητικές απειλές και επιθέσεις των καναλαρχών, αλλά και ο ραδιοφωνικός «902» και το «πόρταλ 902» ήταν και είναι στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα, γιατί είναι στην πρώτη γραμμή του ταξικού αγώνα, που πρέπει να δυναμώσει κόντρα σε κεφάλαιο, κυβέρνηση, ΕΕ. Οι εργαζόμενοι πρέπει να γυρίσουν την πλάτη στις συμβιβασμένες εργοδοτικές, κυβερνητικές, ρεφορμιστικές, συνδικαλιστικές ηγεσίες. Να δυναμώσουν την ένταξη στη Λαϊκή Συμμαχία, να δυναμώσουν την κοινή τους πάλη, να ενισχύσουν τις ταξικές δυνάμεις στο κίνημα, να ενισχύσουν την ίδια την προοπτική τους, το δικό τους δρόμο.


Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ στα κόμματα της διαχείρισης

  • Ενιαίος αγώνας κόντρα στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου
  • Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της ΕΡΤ
  • Δημήτρης Κουτσούμπας: Η νίκη τελικά θα είναι των εργαζομένων. Χρειάζεται γι' αυτό πάλη σκληρή, καθημερινός αγώνας, Λαϊκή Συμμαχία, συμπόρευση με το ΚΚΕ
  • Μαζικές οι απεργιακές συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στους εργαζόμενους της ΕΡΤ παντού στην Ελλάδα με τη συμβολή των δυνάμεων του ΠΑΜΕ.
  • Αλλεπάλληλες παρεμβάσεις του ΚΚΕ υπέρ των εργαζομένων της ΕΡΤ και σε Βουλή και Ευρωβουλή.
  • Εμπρακτα στο πλευρό των εργαζομένων της ΕΡΤ τα ΜΜΕ του ΚΚΕ, παρά τις κυβερνητικές απειλές και την επίθεση των μεγαλοκαναλαρχών της «Digea». Αγνωστες λέξεις για το ΚΚΕ ο φόβος και ο συμβιβασμός.
  • Ανακοίνωση - καταγγελία της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας. Εκδηλώσεις αλληλεγγύης σε όλο τον κόσμο.
  • Μονόδρομος ο ενιαίος αγώνας με κατεύθυνση και προοπτική ρήξης με το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα, για την εργατική, λαϊκή εξουσία.

ΣΕΛ.  2   -   5,    10   -   14

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Το «μαύρο» της ΕΡΤ θα πέσει και στα ασφαλιστικά ταμεία

Συζητήθηκε την Παρασκευή στη Βουλή η Επίκαιρη Ερώτηση της Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για τις συντάξεις και την Ασφάλιση.


ΣΕΛ.  16

Προσφορές

-- Ο T. W. από τις ΗΠΑ προσφέρει το ποσό των 7.500 αμερικανικών δολαρίων για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ.

-- Στη μνήμη των αδελφών ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ και της ΕΛΛΗΣ ΚΑΡΑΒΟΚΥΡΗ, ο Χ. Ρ. προσφέρει 2.000 ευρώ στο ΚΚΕ.


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Ομιλία στην Ελευσίνα την Τρίτη 18 Ιούνη

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα μιλήσει σε ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση που πραγματοποιούν οι Τομεακές Οργανώσεις Βιομηχανίας, Θριασίου - Μεγαρίδας του ΚΚΕ στην Ελευσίνα, την Τρίτη 18 Ιούνη και ώρα 20.00, στην πλατεία Ηρώων.



ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Παιχνίδι εντυπώσεων στις πλάτες των εργαζόμενων της ΕΡΤ

ΣΕΛ.  8
Κόντρα στο κλείσιμο της ΕΡΤ

ΣΕΛ.  21
ΕΡΤ
Αλληλεγγύη και γραμμή ρήξης χρειάζεται

ΣΕΛ.  20
Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ενημέρωση

ΣΕΛ.  19
Ο Μόσιαλος, η Κατσέλη και η ΕΡΤ

ΣΕΛ.  7
Ο αγώνας για την ΕΡΤ

ΣΕΛ.  15
ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Συνάντηση με το Σωματείο Εργαζομένων των Ναπηγείων Σκαραμαγκά

ΣΕΛ.  17

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ